Tipcek pozno zvecer pelje skozi mesto, malce potegne pred kriziscem, ampak mu vseeno uspe zapeljat v rdeco. Ups... smola, malo za kriziscem stoji policijski avto. Lizika, tipcek ustavi ob plocniku, policaj stopi ob okno.
"Gospod, tole ne bo v redu. Dokumente, prosim."
"Nimam," skomigne tipcek.
"Kako nimate? Saj niste niti v predal pogledali," se cudi policaj.
"V predalu imam samo pistolo."
"Kaj? Pistolo? Izstopite iz avta! Obrnite se ob vozilo! Roke kvisku!"
Policaj tipa ze skoraj vklene, pa si premisli in pravi "Odprite prtljaznik!"
"To pa res ne," mirno odkima tipcek. "V prtljazniku imam tascino truplo, sem jo prejle ustrelil, pa se bojim, da je sama packarija."
Policaj sklene, da je to zanj samega prehudo in poklice na pomoc patruljo.
Sirene, uzbuna, pripelje se policijski kombi.
"Kaj je zdaj to," besno vprasa komandir. "Kje imate dokumente?"
Tipcek mirno privlece iz zepa voznisko in prometno dovoljenje.
Prvi policaj izbulji oci: "Pa je rekel, da jih nima! Pa rekel je tudi, da ima pistolo v predalu!"
"Odprite predal", ukaze komandir.
Tipcek mirno odpre predal, v njem je samo zemljevid, paket rezervnih zarnic in plastenka cocacole.
"In.. in.. in.. ", ze jeclja prvi policaj, "rekel je tudi, da ima v prtljazniku tascino truplo!"
"Kaksna kozlarija," pravi tipcek, "o kaksni tasci nakladate, saj sploh nisem porocen!"
"Odprite prtljaznik," ukaze ze malce zivcni komandir.
Tipcek odpre prtljaznik, v katerem je varnostni trikotnik, paket za prvo pomoc in nic drugega.
Komandir se obrne proti policaju: "Midva se bova pomenila na postaji!", nato pa se k tipcku: "Oprostite, prosim. Lahko greste."
"Ze v redu," pravi tipcek. "Bal sem se samo, da bo na koncu se izjavil, da sem pripeljal skozi rdeco luc!"

God must love crazy people. He made so many of them.