Kloniranje Oleandra
Kloniranje Oleandra
Imam eno vprašanje Ki se glasi
ali lahko kloniram Oleander (verjetno lahko) ampak kako ?
vprašam zato ker jih imam par pa bi rad dobil več rastlin za zunaj in še za ene prijatelje
ali lahko kloniram Oleander (verjetno lahko) ampak kako ?
vprašam zato ker jih imam par pa bi rad dobil več rastlin za zunaj in še za ene prijatelje
Re: Kloniranje Olijandra
ja dobro sej vprašat ni greh mogoče pa kdo ve sm probu dat v vodo pa ni šlo bom pa probu z hormonom za korenine in volno hvala vseeno
Oleander (ki ni olijander) se "klonira" z vegetativnim razmnozevanjem. Kar v praksi pomeni da vzames eno od vej rastline, ki bi ji rad kloniral. (razmnoževanje s podtaknjenci)To nagneš proti podlagi tako, da en del veje položiš horizontalno s podlago in jo malce zakoplješ z zemljo. To storiš s kakšnih 15-20 cm stebla in na ta del vkopanega stebla na zemlo položiš kamen ( da je zadeva fiksna). Zgornji del z listi naj bo nezakopan z zemljo, da lahko rastlina vrši fotosintezo.
To bi naj zgledalo nekako tako :
http://www.shrani.si/f/3x/De/15KNJyt6/oleander.jpg
Čez kakšno leto ti bo ta veja na mestu, kjer je vkopana v zemljo pognala korenine in tako postala samostojna. Tedaj jo z rezom nad koreninami ločiš od ostale rastline in jo lahko posadiš na željeno mesto.
http://www.shrani.si/f/1N/Gg/24YSrjFa/oleander2.jpg
Veliko užitkov in sreče pri delu
Lp *D
p.s. za dodatne informacije in teoretične osnovne se obrni na biologijsko profesorico iz osnovne šole ali pa na najbližjo vrtnarijo.
http://www.shrani.si/f/3x/De/15KNJyt6/oleander.jpg
Čez kakšno leto ti bo ta veja na mestu, kjer je vkopana v zemljo pognala korenine in tako postala samostojna. Tedaj jo z rezom nad koreninami ločiš od ostale rastline in jo lahko posadiš na željeno mesto.
http://www.shrani.si/f/1N/Gg/24YSrjFa/oleander2.jpg
Veliko užitkov in sreče pri delu
Lp *D
p.s. za dodatne informacije in teoretične osnovne se obrni na biologijsko profesorico iz osnovne šole ali pa na najbližjo vrtnarijo.
hvala sem že rešil vejico sem odrezal dodalhormon za korenine in dal v šotno tabletko upam da bo
-
adrian.marley
Re: Kloniranje Oleandra
Odrezati je priporočljivo po strani s ostro žiletko... A ima oleander kakšne zdravilne učinke?
Kolikor jaz vem je oleander strupen. Zaradi tega ni dobro pasti čebel v njegovi bližini, ker je posledično tudi med strupen.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley
- rastagurlx90
v kakšni fazi more bit preden odrežeš klon? cvetenje, pred cvetenju..?
“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit . . . unnatural?” ― Bill Hicks
Jaz sem včasih oleandre prinašal iz morja...
lepo sem odtrgal vejico (cvetočo), jo zavil v vrečko in doma enostavno dal v kozarec vode...po dveh tednih je že imela korenine. kar pomeni, da se kar dobro odnese pod stresnimi situacijami
.
predlagajo pa, da se lepo odreže, ko še ne cveti in jo kar hitreje daš v vodo ali celo namočiš v kakšne koreninske spodbujevalnike...
lepo sem odtrgal vejico (cvetočo), jo zavil v vrečko in doma enostavno dal v kozarec vode...po dveh tednih je že imela korenine. kar pomeni, da se kar dobro odnese pod stresnimi situacijami
predlagajo pa, da se lepo odreže, ko še ne cveti in jo kar hitreje daš v vodo ali celo namočiš v kakšne koreninske spodbujevalnike...
2016: Lost Coast OG x Master Kush | NYC Diesel | Strawberry Cough | Jack Herer | AK-47
- rastagurlx90
Ja super, hvala za nasvet
kdaj je priporočeno da tak nardim? zdaj jeseni bo vrjetno prepozno, ali pač?
“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit . . . unnatural?” ― Bill Hicks
po resnici povedano ne vem.
predvidevam pa, da bi bilo najbolje pred cvetenjem. a poskusiti ni greh tudi zdaj. vzami vejico, kje bližje dna, ki še ne cveti...
predvidevam pa, da bi bilo najbolje pred cvetenjem. a poskusiti ni greh tudi zdaj. vzami vejico, kje bližje dna, ki še ne cveti...
2016: Lost Coast OG x Master Kush | NYC Diesel | Strawberry Cough | Jack Herer | AK-47