Ask old farts a question

Diagnostika bolnih rastlin in prva pomoč
izzy

Re: Ask old farts a question

Post by izzy »

Tisti ki gojite predvsem v kakšni zemlji kjer je večinoma kamenje in bolj malo zemlje. Kako se lotite zadeve z sajenjem. Imam tak čuden občutek da se korenine počutijo utisnjene v jami, ne glede na to da je polna balkonie.
broko_22

Post by broko_22 »

Kaj je lahko nastane narobe če ima bilka preveč dušika v zemlji? Vsadil sem jih v hlevski gnoj star 2 let. Lahko kaj storim ali naj zadevo normalno odpeljem do konca?
palck

Post by palck »

Neke grozne pretirane škode ni imel boš samo nekoliko močnejšo oz podivjano rast in če misliš da je res toliko prevečdušika se zna zgodit da rastlina nekoliko pozneje zacveti, to se zgodi res samo v ekstremnih primerih ko je res velik overdose dušika tik pred tem ko bi morala rastlina zacveteti, drugalče je pa sedaj še več koto dovolj časa do cvetenja (če si outdoor) da se raven dušika zniža (saj se dušik zelo salbo veže v zemljo oz. se sploh ne in se zatzo zelo močno in hitro izpira iz tal
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.
Bob Marley
kopriwa

Post by kopriwa »

ja a nismo že zadnjič ugotavljal da hlevski gnoj sploh ne usebuje toliko dušika kot bi človek mislil razen seveda kurjak ki je zelo močan gnoj
palck

Post by palck »

Tudi to je res
GNOJ (v 1 toni 5-6 kg N, 2,5 kg P, 6 kg K in 6 kg apna)

GNOJNICA ( 1 m3 goveje gnojnice 2 kg dušika(N), 0,2 kg fosforja(P2O5) in 5 kg kalija(K2O))

GNOJEVKA (Vsebnost hranil v goveji gnojevki (v 1t ali 1 m3) s 7,5 % sušine v povprečju v povprečju znaša 5 kg dušika(N), 2 kg fosforja(P2O5) in 7 kg kalija(K2O))
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.
Bob Marley
Wasp

Post by Wasp »

15 semen sem pred enim mesecem približno 2 tedna kalila v stekleni posodi z vodo (v temi), toliko, da so se vsa odprla, nato pa sem vsakega posadila v svoj lonček, pokrila z gozdno zemljo, zalila, in pustila v gozdu. Vmes sta bila dva naliva, in ko sem nazadnje šla prečekirat lončke, je bilo v njih skoraj do vrha vode (prek zemlje), ven pa še vedno ni pokukala nobena sadika. Je možno, da delam kaj narobe, ali da se mi je vse skupaj ponesrečilo, ali naj samo počakam?
Aja, pa ekstra vodo sem odlila..
izzy

Post by izzy »

kolk pod zemljo si dala seme?
Wasp

Post by Wasp »

4 - 5 cm pod zemljo so..
izzy

Post by izzy »

nič čudnega...to daš 3mm pod zemljo.
Wasp

Post by Wasp »

A jih lahko odkopljem pa ponovim, al je že vse pocrkalo?
Post Reply