Pozdravljeni, upam, da nisem zašel v fejst napačno temo. Bolj primerne za ta izliv nekako nisem uspel najti

.
Z vami želim podeliti izredno negativno izkušnjo, ki sem jo imel z Dragotom s
http://slo-growshop.com/. V njegovi trgovini sem kupil praktično vso opremo in potrebščine odkar sem se začel ukvarjati s tem hobijem. Pri tem sem robo prevzemal osebno, ker sva oba s Štajerske. Človek mi pri tem ni izdal računov (niti za nov ventilator, ki kao ima dvoletno garancijo), saj je zmutil, da to dela naknadno in da je v biznisu že preko 10 let in zelo zanesljiva oseba. Pa sem rekel okej, greva na zaupanje...
Nazadnje sem v ponedeljek pri njemu nabavil še balast in žarnico. Vprašal sem ga, če ima na voljo kaj rabljenega, saj gre za začasen sistem in se mi mudi zaradi dopusta. Našla sva rabljen magnetni balast 400W, ki sem ga dobil z ~20% popustom (30€ namesto 45€). Drago ni vedel povedati, koliko je balast star, če oziroma kaj je bilo narobe z njim, itd... Ko sem rekel, da se mi potem morda ne splača tvegati za teh 15€ popusta, je zatrdil, da on popravlja balaste in se spozna na njih, da gre za preizkušeno tehnologijo in itak nima kaj bit, razen če po zadevi kaplja voda. Pa sem rekel okej, greva na zaupanje...
Komplet je en dan delal okej, včeraj pa se je po kakšni uri delovanja pojavilo glasno električno brenčanje. To, da magnetni balasti transformatorsko brnijo vem, ampak ziher ne toliko, da zlahka preglasijo vso ostalo opremo, vključno s 420 m3/h izpuhom. Zato sem vse skupaj izklopil, da ne pride do požara ali česa podobnega. Danes sem poklicat Dragota in ga vprašal, če mi lahko kaj pomaga. Takoj ko sem povedal, za kaj gre, je postal izredno nesramen in rekel, da za rabljene zadeve ni garancije. To mi je seveda jasno, vendar sem ga vprašal, ali mi kot stranki, ki je pri njem v dobrem mesecu pustila že preko 300€, vseeno lahko pomaga in balast vsaj pregleda, ali pa mi omogoči doplačilo polne cene za novega. V odgovor me je vprašal, ali razumem Slovensko, da garancije na rabljene zadeve ni, da mi ga ne zamenja iz principa, četudi mu doplačam 200€ in da ga moji problemi ne zanimajo. Ko sem ga vprašal, ali je tako zlahka pripravljen izgubiti stranko zaradi rabljenega balasta in 15€, me je prijazno usmeril naj se grem "jokat mami" in mi vrgel slušalko.
To je torej moja izkušnja z Dragotom iz Lumbuša in njegovo zanesljivo storitvijo, ki deluje že preko deset let. Tri dni pred dopustom in v kritičnem obdobju za razvoj rastline sem ostal brez luči. Verjetno se lahko obrišem tudi za garancijo za ventilator, tako da močno upam, da ne bo izpustil duše.
Pa lep dan še naprej.