Včeraj sem naredil bhang naravnost čudovitega okusa na tradicionalen indijski način. Malo sem gledal po forumu in nisem našel podobnega recepta, zato ga prilagam spodaj. Ta bhang je res slasten. Mene je tako pribil kot me že dolgo ni nobena stvar.
Bhang: tradicionalen indijski recept (za 2 osebi)
Pripomočki
- možnar (srednje velik ali velik)
- čajna skodelica
- džezva/lonček za mleko
- drobilec zelišč/konoplje
- drobno-mrežasto cedilo
Sestavine
- 2 g posušenih vrhov/cvetov marihuane
- 2 ali 3 jušne žlice fino zdrobljenih mandeljnov brez lupine
- 1 jušno žlico začimbne mešanice "masala" (ne tiste za curry!): kardamom, cimet, ingver, nageljnove žbice in v manjših količinah še malo koriandra, popra in muškatnega oreščka (vse sestavine je najbolje dobiti v kosu, ne že zmlete v prah)
- 2 dcl mleka
- 2 ali tri čaj. žlički sladkorja
- 1 čajna žlička rožne (vrtnične) vode: v vodo namočeni cvetovi vrtnic
Postopek priprave
1) Na drobno nareži in zdrobi mandeljne. V možnarju zdrobi masalo. V drobilniku zdrobi marihuano.
2) Marihuano daj v čajno skodelico, zavri 1 dcl vode, z njo popari marihuano in pusti stati 7 min.
3) Med tem časom v 2 dcl mleka vmešaj zdrobljeno masalo in, mleko zavri in odstavi. Dobro precedi in ožemi marihuano, vodo pa shrani za pozneje.
4) Marihuano daj v možnar, dodaj 1 ali 2 čajni žlički mleka (precejenega), v katerem se je namakala masala. Marihuano zdrobi v fino zeleno pasto (če je presuho, dodaj še kanček mleka). Nato dodaj v možnar še zdrobljene mandeljne in nadaljuj s trenjem, da dobiš zelo fino strto svetlo-zeleno pasto. Če naletiš na vlakna ali vejice, jih odstrani. Če postane presuho, dodaj 1 ali 2 žlički mleka.
5) Vmešaj še preostanek precejenega začinjenega mleka in vse skupaj dobro premešaj. Nato dodaj še vodo, v kateri se je prej namakala marihuana, rožno vodo in sladkor. Spet dobro premešaj.
6) Pretoči v kozarce in serviraj. Na zdravje! :-)
P.S. Če ne veš kako se pravilno uporablja možnar, si
poglej tale video. Treti je treba s počasnimi krožnimi gibi iz zapestja. Dlje kot treš, bolj fino bo zmleto. Suhe snovi se z možnarjem s pravilno tehniko da zmleti celo v zelo fin puder!