Jaz sem malo testiral zdaj 14 dni nekaj klonov na oknu, da vidim kaj bo zgodnje in kaj pozno.
Zelo hitro je zacvetel bushman, oz. nek bushman od lasulje skurban z nevem čem ? Original od nectar neki busmix pa ni šel tako hitro v cvet.
Tudi mango in pin tar kush bi še najrajši zbežala v cvet, pa jima ne pustim hahah, čeprav nista tolko nagnjen kot npr cindurela ki tudi hoče cvetet pa ji tudi ne pustim.
Mogoče sem vsaj zgodnjo sorto odkril hahaha tale moj busman pa še lepo diši.
Vsaj meni letos hoče vse v cvet hahaha ta busman pa še posebej. Ni pa avtič, ker ga imam tudi pod 16/8 in ne cveti.
Tiste ki jih že utrjujem gredo še dodatno za cca.2 uri pod neon vsak dan vsaj še kakih 14 dni. Čez nekaj dni bom še ta čas 2 uri malo zmanjševal da pridem nekje na 3/4 do pol ure dodatka.
Če jim ukradem uro in četrt lampe v 14 dnevih, dan pa se podaljša ta čas za 3/4 ure jim striže cca. 30 minu kar pa spet ujame v 10 dnevih kar pa ni tak šok.
Potem gredo še ven za kak teden pa potem v jame.
Če bo pa še to zacvetelo, oz. bo zajček popapal imam rezervno rundo ki gre kasneje na utrjevanje.
Res me zanimajo razlike med zgoraj naštetimi sortami, če bo šla kaka v cvet v prvi rudi ....da jo naslednjo rundo malo dlje potegnem in kaj dam lahko prej ven. Tega kaobushmana bo že treba izgleda zvelečt do sredine maja z neonko.
Tolko o moji strategiji utrjevanja, me pa zanima kaj še kdo drugi pripravlja zlasti od zgodnjih sort ki so bolj delikatne glede tega da zbeži v cvet ?
Bo pa vsaj do torka primerno vreme za razvajanje rož pod sončnimi žarki.