Dober dan vsem
Nisem manekenka jaz, ampak je to (bila RIP RIP RIP) moja lepa košata rastlina, dokler ni danes umrla!!! RIP RIP RIP.
Konec septembra sem jo dala v cvetenje. Lepo po pravilih. Najprej jo 24 ur pustila v temi, potem pa sem ji izmenjevala dvanajst ur teme z dvanajstimi urami 120 W flourescentke. Prvi teden cvetenja sem jo zalila s Cvetla Kristalin Plod, potem pa sem začela (tudi samo enkrat in danes, čeprav je umrla) s Cvetal Kristalin Univerzal. Razmerje sem imela pravo, ker sem ga natančno izračunala. Ker je bila, ko sem jo dala v cvetenje, manekenka visoka že pol metra, sem jo lepo narahlo upognila in zvezala (kot se vidi na slikah), da bi svetloba prišla tudi do nižjih delov rastline. Na slikah se lepo vidi kako se je vrh upognil navzgor, kot je tudi prav in tudi krasno je začela cveteti (kot se tudi vidi na slikah). Vmes sem jo enkrat pred dnevi šla pogledat, v tistem času, ko je imela temo, a sem poskrbela, da je izven boksa bil mrak, ko sem odprla boks.
Pridem danes in najdem tole katastrofo. Zlomljena rastlina, rumeni in uveli listi!!!
Moja žalost je še toliko večja, ker je to bila prva rastlina in ker je vse šlo do danes vse gladko.
Vprašanja za vas. Kaj od tega je šlo narobe:
1. Premalo sem zalivala. Recimo danes, ko sem prišla, je bila zemlja povsem suha. Ampak tudi že kdaj prej je bila in me ni skrbelo, ker itak mora priti zrak do korenin.
2. Zlomila se je in bo pač uvela. Kako to da se je zlomila, saj je bila upognjena čisto rahlo???
3. Preblizu sem imela luč. Nazadnje, ko sem prišla, je vrh bil tik pod lučjo, luč sem dvignila, a ne za več kot kakšnih 5 cm nad najvišjim delom rastline.
4. Kar koli drugega.
5. Jo lahko obudim od mrtvih? Je tu še kakšna rešitev? Če jo zdaj recimo zravnam, zvežem ob en količek, a naj potem luč naštimam navpično, vzporedno s steblom??? KAJ NAJ???
Hvala za odgovore.
Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8