OdgovorNapisal/-a GanjaKmet » 09 Maj 2008, 12:48
Upam da si jih dal ta čas na sonce, ker kakšna autoflower (easy sativa), ali pa zelo zgodnja(občutljiva sorta) zna zastokat, kakšen hermič ?...obstaja možnost. Odvisno od časa, ki si ga imel za osvetljevanje.
Drugače pa pod varčnimi 2 x 23 w Cool White raste lahko tudi 20 sadik in ni nobene panike, samo brzina je dosti manjša kot pri HPS-u,kar pa pri sadiki ni tako pomembo, pa stebla so tanjša. Jaz npr. sem imel cca. 20 dni pod HPS-om samo zato, da je stebla ojačala, potem, pa sem jih dal nazaj pod C W, ko so bile dovolj močne.
Zdejle pa gre še ena testna runda takoj na sonce(brez lučk), zvečer pa na toplo, kmalu pa bom polivinil čez gajbico napel (impro topla greda), in bodo zunaj tudi ponoči. Proti koncu meseca pa gredo v jame.
Itak jih moraš začet utrjevat za ven in vreme je lepo. Če jih misliš imet notri(obvezno HPS), pa jim tudi ne bo škodilo malo naravnega sonca.
Barvni spekter in moč svetlobe ki ga oddaja cool white, je bolj podoben spomladanskemu soncu, kot pri hps-u, zato je za rože še bolje, če jih prej umiriš pod cool white, preden gredo ven.
Spoznavanje narave in družbe (SND)