No, za enkrat sem še pismen, kaj več kot enozložne arogantne in vzvišene komentarje ni podal (to je moje videnje), kar pa je podal se pa lahko tolmači na več načinov, kot prvo že prej omenjeno zanikanje sprememb, kot drugo pa seveda nevpletenost človeka v dogajanje, iz česar se lahko kaj hitro vzpostavi stališče, da ni prav nič narobe s človeškim odnosom do Narave, iz česar sledi da naj kar nadaljujemo z ropanjem naravnih bogastev, se nič ne ozeramo na osnaževanje v vseh oblikah, nadaljujemo s sečnjo gozda, ekspirementiramo z GMO-ji...
Da, ledeniki izginevajo in prav tako se v določenem času ponovno pojavijo, a trenutno so ledeniške izviri vir vode miljonom prebivalcem po svetu, njihovo izginotje pa bi vodile k neslutenim posledicam (možična migracija prebivalstva, nadaljne vojne, trpljenje...)
Povprečna temperatura se dviga, prav tako so na udaru ekstremni vremenski pojavi, čemur lahko pripišemo obilno sneženje, še zdaj imam v zavesti fotografije pomaranč vkleščenih v led...
Ogrevalna sezona se krajša, tako rekoč evropa ne pozna več zime, če pa morate sredi "zime" po stanovanju v spodnjih gatah skakat je pa to čisto drug problem...
Strm porast, od človeštva povzročenih sprememb, se je malo zamajal tudi zaradi raznih drugih dejavnikov, med temi je najočitnejši izbruh
Krakatoe, ki je pustil daljnosežne posledice s svojimi izpusti in zavrl globalno segrevanje...
Čakajte ali niso "Iran in teroristi" vzvod za držanje množic
v "šahu" (beri strahu)?
Trenutno spremembe niso od včeraj, prav tako ne opozarjanje nanje, intenzivno opozarjanje na človeški efekt se vrši že od 70 let 20. stol., brez večjih "posledic", šele zadnja leta smo očividci neke evforije, ki je razvidna tudi iz medijev, katera pa sprva ni bila pozdravljena od svetovnih "velesil" (saj bi "sprememba življenja" drastično vplivala na gospodarstvo), a trenutno pa lahko opazimo premik v smeri "zelenega kapitalizma" (, ki je izum lobijev, kateri so zapazili tržno nišo in zagrabili priložnost..) saj so fosilna goriva vedno bolj vroč in nezanesljiv vir... Tako da lahko to vzamemo tudi kot poskus odtegnitve od njih (Rusija, arabske države, Venezuela...)...
Ma že tko sem bil predolg, ne da se mi zdele več, bom kasneje...
Kakor koli že, čaka nas še veliko dela...
Lp