no, da vam dam en primer moje konkurence
na strani
www.ledgrowlights.eu si lohk ogledate njihovo ponudbo. ta lampa na prvi strani je sestavljena iz 3 segmentov po 38 ledic.
v ponudbi majo 3 različne variante
3 segmenti 170$ (LGM1 Standard Bar) - 3×38 led
3 segmenti 210$ (LGM3 Professional Bar) - to je ta na prvi strani - 3×38 led
5 segmentov 260$ (LGM5 Pro-5) - 5×38 led
da bi dobil sistem s 1400 ledicami, bi rabu 7.37 LGM5 pro5 sistemov, se pravi 1916$. verjetn bi se dal zbalinat za kakšen popust, sam pod 1500$ bi težko pršu.
velikost enega pro5 sistema je 56×6.4 cm, se prav 7 kompletov (1330 ledic) bi mel podobno površino (56×45cm), kot ta lampa, ki jo uporablja medved (64×44cm). s tem da je pri njihovih kompletih manj izvornih točk, katerih svetloba se začne pokrivat pri velik večji razdalji od rožic kot pri medvedovi lampi, kjer so ledice dokaj enakomerno porazporejene po celotni površini (lampa je lohk bližje za boljši izkoristek).
nekoliko cenejša varianta je firma, s katere je lampe nabavu david (model z uk420.com foruma)
http://www.ledgrowlights.com/sales_retail.htm
tle majo mal bolj ugodne cene, če vzameš večje komplete:
komplet 2×180 rdečih + 2×60 modrih (480 led) pride 325$
komplet štirih prej omenjenih kompletov (1920 led) pa 1200$
komplet 10×180 rdečih 850$
komplet 5×60 modrih 264$
glede uvoza omenjenih zadev je treba računat zraven še poštnino, če pride izven evrope, so tu še carinske dajatve (pr men je carinskih dajatev pršlo skor 30% vrednosti paketa, ko sem nabavljal material z amerike)
pr obeh firmah me mal moti, da kljub temu, da sem jih ufuraval, da bom kupu lampe, če mi povedo, kakšen maček se skriva v žaklu, mi niso posredoval nikakršnih informacij, kaj bom dobu za svoj dnar. niti kakšen je spekter, kakšna je svetilnost diod, kakšen kot,... tko da mene ne prepričajo s svojo ponudbo.
druga stvar pa je to, kar sem prej govoru o avtomobilih. jst v svoje lampe dajem ledice z največjim outputom, kar jih lohk dobim. kva uporabljata prej omenjeni firmi pa ne vem.
big, mal si zračunaj, kuk bi te pršlo, če bi si s temi pokril 4 kvadrate
sicer pa mam še nekaj adutov v rokavu. sam čakam prilko, da jih ven potegnem.