----------
Vrsta? Nothen Lights
Seme ali klon? seme
Če klon, doma vzgojen ali tuj? X
Vegetacija ali cvetenje? vegetacija
Starost rastline? 1,5 meseca
Višina rastline? 24-30cm
---------
Katera zemlja, koliko perlita? 30%-30%-40% (zemlja za presajanje 7,0 ph - šota 6,0 ph -perlit)
Višina,premer, volumen lonca? 16cm, 22cm, prb 5 litrov
Ali je v loncu drenaža (kamenje)? ne, na dnu je samo čista zemlja za presajanje
----------
Vrsta svetilke? hps
Moč svetilke? 250w
Cool tube? ne, računalniški ventilator za odvajanje toplote
Oddaljenost žarnice od vrha rastline? 30-40 cm
Koliko časa je svetilka prižgana? 24/7
----------
Dimenzije boxa? DxŠxV - 1,12 x 0,66 x 1,8 (m)
Temperatura v boxu ob prižganih svetilkah? 25-30*C
Temperatura v boxu ob ugasnjenih svetilkah? x
Vlaga v boxu? 50%-70%
----------
Kakšna ventilacija (dovod; naravna, prisilna)? dve manjše luknje v podnu boxa, vrata so večino časa le priprta
Kakšna ventilacija (odvod; naravna, prisilna)? kopalniški vent s pretokom 162m2/h
Koliko časa so ventilatorji prižgani? 24/7
„Pisarniški“ ventilator v boxu? ne, notr sta dva 12cm rač. vent., eden pri svetilki, drugi piha po rožah
----------
Na koliko dni zalivaš? po potrebi, najmanj na 3 dni
S čim zalivaš (voda direktno iz pipe, uležana voda, deževnica)? uležana voda iz pipe, večino časa več kot 3 dni,nikoli manj kot 1
S čim gnojiš (ime gnojila, razmerje NPK)? Substral, vital aktiv, 6% Dušika (3,3 nitratnega,2,7 amonijskega); 3% P; 6% K
Kolikšna je doza gnojila (predpisana na embalaži, manjša, večja)? 7 ml na 1 l vode, moja mešanica je 5 ml na liter vode
Kako pogosto je gnojenje gnojil sem šele 2x v razmiku enega tedna
kakšen je pH medjija, iz katerega rastlina raste? tam nekje 6,5
----------
Kaj je narobe (opiši problem):
zunanji,nazobčan rob rumeni na nižjih starejših listih(samo pri nl); na starejših listih se pojavljajo male milimeterske rjave pikice (kot da so suhe) in/ali lise ki porumenijo oz. močno izgubijo zeleni pigment
----------
Slika cele rastline, vključno z loncem in podstavkom: x
Slika problematičnega dela rastline:
http://shrani.si/?gunja036waul.jpgsori sam drugih fotk zaenkrat nimam, porumenelost se najbolje vidi na vrhnji, pri merilniku in na desni strani fotke; tistih lis mi pa ni ratal ujet; več fotk kmalu