Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
Prosti tek
 
članki

 

A BO ŠLA VEčINA ŠTUDENTOV SEDET!?

S sprejetjem novega zakona o prohibiciji uživanja in posedovanja indijske konoplje, je Slovenija zašla na čudno pot. Namesto, da bi se gibala v smeri demokratizacije svoje civilne sfere, jo omejuje in represira z zakoni, ki bi prej sodili v čas vsemogočne inkvizicije kot pa v čas tretjega tisočletja. Namesto, da bi sledila evropskim standardom in trendom, ki jih imajo naši politiki za tako vzvišene, se je odločila za čisto nasprotno smer gibanja proti ½represivni družbi½.

V vseh večjih evropskih državah (Anglija, Italija, Nemčija, Francija) se začenja dekriminalizacija mehkih drog (tam politiki vsaj poznajo ta termin). Za ta postopek, ki na nek način dela družbo odprto in tolerantno, so naredili tudi obsežnejše raziskave (v Angliji je trajala deset let), ki so jim na vprašanja, glede vseh derivatov konoplje, tudi odgovorile. In moram reči pozitivno za našo stran. Kdaj je bila takšna raziskava narejena pri nas, moj približno petnajstletni spomin ne pomni. Pri nas se raje ukvarjamo z raziskavami, ki so pomembne za slovenski živelj: npr. kdaj bi morala biti na sporedu Esmeralda, da bi se lahko jokalo čimveč ljudi!

Te raziskave so odprle oči tudi najbolj zategnjenim konzervativcem (bog ve, da jih ni malo), ki so na nek način, v teh državah, dali zeleno luč za počasno legalizacijo konoplje. Za primer tega razsvetljenja vam lahko podam rezultate raziskave o škodi, narejeni zaradi zlorabe drog v Franciji: celotna škoda zaradi zlorabe drog znaša okrog 6540 milijard tolarjev na leto (to je šest naših državnih proračunov) s tem, da je- pozor!- od te vsote nikotin kriv za 2678 milijard, alkohol za 3463 milijard, kompletna zbirka prepovedanih substanc (heroin, kokain, vse vrste tabletk in pivnikov in nenazadnje tudi konoplja) pa za ušivih 400 milijard!? Te številke bi lahko razsvetlile temo tudi našim vodilnim in izvoljenim možem in tu mislim tudi na tiste konzervativne skrajneže iz vrst SDS in SLS.

Vendar, kot je v navadi pri peročih temah, našim politikom tisti del možganov, ki ga uporabljamo za interpretiranje številk in sprejemanje objektivnih resnic in idej, čisto zablokira (razen če gre za mitraljeze in havbice). če smo primerjali vplive zlorabe (prekomernega uživanja) drog na državni proračun, lahko pogledamo na stvar tudi iz bolj vsakdanjega zornega kota (če boste dali ta članek prebrat staršem) škodljivosti. če primerjamo alkohol, cigarete in zelenjavo, lahko rečemo, da je stopnja škodljivosti prav tako v tem vrstnem redu. Od alkohola je na udaru celotno telo. Zdravniki so že zdavnaj ugotovili, da razžira vse, od jeter, srca in ožilja dalje. Nikotin in katran napadeta predvsem pljuča in zadah, medtem ko je pri konoplji edina škodljiva stvar prav tako nikotin, ki ga uživamo zraven predvsem zaradi varčevanja in lažjega kajenja. Torej če povzamemo: če ga greš žurat (pit) boš naslednji dan cel sesut in z mačkom. Ker navadno, ko ga piješ, tudi kadiš kot Turk, te bodo bolela še pljuča, poleg tega pa ne boš ulovil nobene miškice (dobre ženske), ker ti na čelu piše, kaj hočeš, ko si pijan (izjeme potrjujejo pravilo). če pa greš kadit konopljo s prijatelji, boš verjetno končal v kakem polnočnem kinu ali pa nekje na kavici, kjer lahko opazuješ ljudi, se od srca nasmejiš in po možnost povabiš zalo kolegico še na en zasebni joint in romanca je tu.

če pogledamo malce višje lahko ugotovimo, da sta prvi dve drogi legalni in legitimni (s strani ljudstva in države, kar je žalostno), čeprav sta po vseh raziskavah bogato škodljivi (o konoplji pa se ve edino to, da se nič ne ve o njeni škodljivosti, iz česar lahko potegnem, saj zaupam naši tehnologiji v zdravstvu, da niti ni posebno škodljiva in če ni škodljiva je verjetno dobra, samo da dobrih lastnosti niso odkrili, ker so se preveč ukvarjali s slabimi). Ampak to niti ni ne vem kako presunljivo, če pomislimo, da smo Slovenci mahnjeni na žganje in vince, da piva sploh ne omenjam. Začnemo lahko kar pri zakonodajnem telesu naše države, oziroma poslancih, ki naj bi bili predstavniki ljudstva. Na TV ali v kakšnem časopisu nisem videl še niti enega sprejema ali po domače politične gostije, kjer bi naši vsevedniki pili npr. SOK ( pa je to banalen primer). Lahko bi omenil samo gostilniške pretepe, ki gredo generalu Glanzkopfu tako zelo od rok. Ko smo že pri pretepih se mi ponudi idealen primer delovanja in reagiranja medtem, ko si omamljen z alkoholom. Ne vem za vas, kolegi moji študentski, ampak jaz sem, ko sem pijan, kar za enih 200% bolj agresiven kot običajno. Ampak toliko kot sem se prepogovarjal z ljudmi o tem učinku, so mi vsi potrdili moja dognanja.

Torej je domneva, da te alkohol naredi nasilnega skorajda dejstvo. To potem vodi v nasilje v družini, v razbijanje pirovskih steklenic na glavah neznancev v gostilni ali večinoma pred njo. Omeniti moram tudi prometne nesreče, ki že itak pošiljajo dovolj ljudi pred obličje Sv. Petra. Verjemite mi, da ima alkohol kar visok deležpri teh nesrečah. S tem pridemo tudi do banalnosti kazni za uživanje oziroma posedovanje te rastline, ki jo že več tisočletij ljudstva na vseh koncih sveta uporabljajo v miljon namenov.

če te naš ½modri½ policist dobi npr. z količino, ki zadostuje za dva jointa ali pa za enega čistaka, lahko dobiš, ali denarno kazen od 50.000 do 150 tisočakov, če pa nimaš toliko denarja (verjetno kar 90% študentov) in ne moreš plačati, greš pa sedet za dobo od 0 do 30 dni!? Samo za primerjavo: če napihaš 1,1 promila (to pomeni, da si nažgan) in smrtno ogrožaš soudeležence v prometu dobiš kazen za najmanj 35.000 SIT, s tem da se kakega aresta sploh ne omenja. Sedaj mi pa Vi povejte, kje je tukaj zdrava pamet, normalen povprečni IQ, ki ga lahko pripišemo našim izvoljenim predstavnikom? Pa še en detajl: v Sloveniji je, sicer neuradno, ampak to so edini podatki, preko 200.000 občasnih uživalcev trave! To pa je skoraj 15% populacije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Vdani študent, Bojan

 

 

 

 

Intervjuji

Elanki

 

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

© Konoplja.org

gostujemo na