Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
Prosti tek
 
članki

 

Pozdravljeni!

Veliko sem razmišljal o uporabi konoplje, predvsem za kajenje. Mislim, da uživanje konoplje ni družbeno škodljivo, vendar pa je zelo pomembno, kako in predvsem zakaj jo uživamo. Sem mnenja, da večina uživalcev konoplje na to izkušnjo ni pripravljena, prevsem psihično. Sploh se mi zdi zmotno to, da prvič skadiš joint na kakšnem žuru. To se mi nekako ne zdi pravično do sebe. Jaz pravim tako, vsak, ki bi želel poizkusiti konopljo in opazovati učinke, naj se na to izkušnjo najprej temeljito duhovno in duševno pripravi. To pa ne pomeni, da si rečeš; kul, zdaj bom pa spušil en joint, vse bo veselo, veliko smeha, imeli se bomo karseda krasno..., daleč od tega. Najprej bi se moral vsak vprašati, kaj sploh pričakujem od tega. Zdi se mi, da prvi kadilci konoplje niso počeli tega zaradi užitka, verjetno tudi, ampak to kot posledično. Mislim, da je bil poglaviten vzrok srečevanje z bogovi, miti, skratka, šlo je za visok intelektualni nivo. Poglavitno je bilo poglabljanje lastnega duhovnega razvoja. S pomočjo konoplje so lahko lažje odkrili nadjaz in sprostili nehotni spomin, ki nas utesnjuje, če ga ne sprostimo. Ravno zato pa tudi obstajajo dnevi, kot je pust, ..., ker tako človek sprosti svoje elementarne nagone in čustva. Znano je, da je bilo v starem Rimu nekakšno pustno rajanje, ki je trajalo do 14 dni in več. Na ta način so ljudje dali ven iz sebe tisto nepoznano, ki je prišlo na dan tekom dni. Tako so postali zopet sveže osebnosti z lepimi in prvinskimi čustvi, ki niso več utesnjevala. Menim, da je to bistveni namen kajenja konoplje, ali pa uživanja s hrano. Ker pa je zadjne čase veliko govora o legalizaciji, še to. Po mojem mnenju trave ne bi bilo potrebno legalizirati, nujna pa bi morala biti takojšnja dekriminalizacija, kajti če bi prišlo do legalizacije, bi bil to nekakšen kulturni bum, bilo bi veliko uživalcev, ki ne bi bili pripravljeni na to preizkušnjo, z dekriminalizacijo pa bi se krog uživalcev trave le neznatno povečeval, bila pa bi še ena koristna zadeva, uživalci se ne bi počutili krivi storitve kaznivega oziroma prepovedanega dejanja, kar je še ena pozitivna posledica trave, sprostili bi tudi ta občutek, kar bi po mojem mnenju ugodno uplivalo na duševno zdravje ljudi.

Lep pozdrav, Miha

 

 

 

Intervjuji

Elanki

 

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

© Konoplja.org

gostujemo na