Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
Prosti tek
 
šlanki

 

Konoplja

Ameriški raziskovalci so dokazali strahotne DOLGOTRAJNE poškodbe s to drogo!

Veliko nevarnejša kot se domneva! Je kajenje konoplje samo po sebi neškodljivo? Da, so do sedaj mislili starši in ostali. Razlog: obstaja dosti zdravnikov, ki so pri svojih študijah uporabljali konopljo.V internacionalnem medicinskem delu "MERCK MANUAL" (Nemško), ki je za vsakogar dosegljivo piše: "THC (snov konoplje) lahko občasno ali trajno uživamo brez kakršnegakoli ušinka na socialno ali psihično počutje… Tudi pri sorazmerno rednih uporabnikih niso opazili nobenih bioloških poškodb". KAKO NAROBE! Kajenje konoplje je zelo nevarno! To dokazujejo rezultati raziskav po celem svetu, ki so jih izvedli znanstveniki, ki med seboj niso sodelovali, vsi za profesorjem Gabrielom Nahasom, zelo znanim ameriškim ekspertom na podrošju droge. Kaj je Nahas ugotovil, bi lahko bilo v razmislek vsem, ki kadijo ali bodo kadili: konoplja moti življenjsko pomembne funkcije šloveškega organizma; dokazano je, da prizadene spomin! Del osebnosti ne more veš čisto razmišljati, saj THC ostane v telesu in deluje tudi kadar se oseba počuti normalno ("clean"). (Ameriški piloti, ki so se pridružili testom s konopljo, so še nekaj dni po testnem jointu pristajali zraven pristajalne steze, ne da bi se zavedali! Njim v prid se je to dogajalo samo v simulatorju letenja. Nobeden pa ne govori o ameriških pilotih , ki so med zalivsko vojno strmoglavili brez vpliva nasprotnika!) Konoplja povzroča blodnje in občutek preganjavice ter panike (smrtni strah). Uživalec postaja vedno bolj nepozoren za dogajanje okoli sebe, med pogovori ne sodeluje ali pa odgovarja šisto mimo teme pogovora. Dokazano je tudi, da so snovi konoplje (kanabinoidi) pri deset tisočih ameriških nosečnicah povzročile motnje kromosomov (dedne zasnove); tako lahko pride do splava ali pa je otrok prizadet. Ženske so med nosečnostjo kadile konopljo. Preostali otroci nekaterih od teh žensk imajo manjše glave in tehtajo manj kot normalni otroci. Prav tako hudo je, da tudi obrambni mehanizem telesa trpi pri kajenju konoplje. Imunski sistem telesa še komaj ščiti telo pred bakterijami, virusi in rakom.

Literatura: Izrezek iz BRAVA (1995)

Prevedel: Murko

 

 

Intervjuji

Elanki

 

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

© Konoplja.org

gostujemo na