Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
o nas
 
 

 

Predstavitev delovanja Konoplje.org v Jesenicah


V ponedeljek, 12. novembra 2001, se je Konoplja.org skupaj z nevladno organizacijo DrogArt udeležila predstavitvenega predavanja na dveh srednjih šolah na Jesenicah. V okviru tedna za preprečevanje odvisnosti so nas tja povabili jeseniški študentje.

Prva predstavitev je potekala na jeseniški gimnaziji, v telovadnici, udeležili pa so se je vsi učenci in profesorji. Obe organizaciji sta predstavili način delovanja, strategijo delovanja in področje delovanja, nekaj časa pa je bilo namenjenega tudi za vprašanja dijakov in profesorjev. Opaziti je bilo, da so dijaki zaradi prisotnosti profesorjev pri spraševanju bili zadržani, zato vprašanj ni bilo posebej veliko.

Drugi dve predstavitvi sta v dveh skupinah potekali na tehnični šoli, kjer so bili dijaki bolj zgovorni, profesorji pa primerno zadržani in rahlo prohibicijsko nastrojeni.

Glede na zastavljena vprašanja, najpogostejše je bilo tisto o tem, da reklamiramo droge, je razvidno, da pristop zmanjševanja škode, še posebej v oziru sekundarne preventive, ni vseslovensko sprejet pojem. Večina profesorjev je bila zaskrbljena, češ da uporabe drog nismo prepovedovali, ampak smo le opozarjali na škodljive posledice uživanja in zmanjševanje teh posledic. Mentaliteto prohibicije je tako še vedno čutiti v ozračju. Vendar pa je pohvalno, da se obe šoli zavedata neizogibnosti problematike in se po svojih močeh trudita izboljšati stanje.

Konoplja.org se zahvaljuje Blažu z Jesenic za toplo povabilo in uspešno moderiranje predstavitev ter Igorju in Katji z DrogArta za sodelovanje in dopolnjevanje pogledov. Mislim, da bi takšnih predstavitev moralo biti več!

andreja@konoplja.org

 

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

© Konoplja.org

gostujemo na