Konoplja in
zdravstvo

Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
 
  zdravstvo
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

MIGRENA

 Migrena je tip epizodičih, ponavljajočih se, hudih glavobolov, ki lahko trajajo ure ali celo dneve. Migreno navadno spremlja občutljivost za svetlobo, slabo prenašanje glasnih zvokov, slabost ali bruhanje. Raziskave kažejo, da za migrenami trpi od 15 do 25 % žensk in do 10 % moških.

 V prejšnjem stoletju so zdravniki navadno predpisovali konopljo za zdravljenje migren. Slavni zdravnik William Osler je v svoji knjigi "The Principles and Practice of Medicine" napisal, da je "konoplja verjetno najbolj ustrezno zdravilno sredstvo za migreno".

 Nekateri pacienti in zdravniki so spet pokazali interes za raziskovanje potenciala konoplje pri zdravljenju simptomov migrene. V članku, ki je bil objavljen v medicinski reviji "Pain" piše, da "konoplja v obliki cigarete ali "joint" predstavlja hipotetični potencial za hitro, učinkovito olajšanje akutne migrene". Avtor članka je konopljo poimenoval kot "dalec najbolj varno alternativo" kot večina zdravil proti migreni in poroča, da velik procent pacientov z migreno ne more tolerirati klasične terapije.

 Analgetični in antiemetični efekti konoplje so dobro dokumentirani in bi čisto lahko pomenili veliko olajšanje za migrenske bolnike. Neka študija je pokazala, da delta - 9 - tetrahidrokanabinol (THC) lahko ustavi sproščanje serotonina iz normalnih krvnih telesc, ki so inkubirani s plazmo pacientov z migreno. Nekatera druga zdravila za zdravljenje migrene delujejo tako, da vplivajo na serotonin.

 Nedavno je Inštitut za medicino (IOM) napisal: "Očitno obstaja potreba po izboljšanih zdravilih za migreno". Raziskovalci so dodali, da je konoplja že večkrat bila predlagana kot sredstvo za zdravljenje migrene in da nedavni rezultati kažejo, da sta oba podtipa kanabinoidnih receptorjev vpletena v kontroliranje periferalne bolečine. Zaradi znanih analgetičnih efektov konoplje in njenega hitrega delovanja, bi lahko inhaliranje konoplje predstavljalo razumno alternativo za paciente z migreno, ki se ne odzivajo na tradicionalne terapije.
Vir: http://www.gwpharm.com/cann_ther_migr.html

 
   

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

gostujemo na