Konoplja in
zdravstvo

Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
 
  zdravstvo
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 


Fizični učinki

 Učinki konoplje so opazni takoj po kajenju. Če konopljo uživamo oralno, se učinki pričnejo kazati po uri ali več. Pri kajenju so učinki najbolj intenzivni prvo uro ali dve, kasneje se zmanjšujejo in običajno izginejo po kvalitetnem in globokem spancu. V nasprotju z drugimi drogami, kot so alkohol, opiati, kokain, amfetamini itd., konoplja ne povzroča "mačka". Vplivi preprosto izginejo.

 Le nekaj zelo občutljivih ljudi se lahko počuti rahlo "leno" kakšen dan po uporabi. Kronični uživalci (vsakodnevni) lahko čutijo posledice uživanja še dni oz. celo tedne po prenehanju.

 Ena od možnih razlag tega efekta je odlaganje THC-ja v telesu. THC je izjemno topljiv v maščobah. Tako se verjetno del THC-ja naloži nekje drugje v telesu. Ta nakopičeni THC se skozi krvni obtok vrača v možgane še nekaj dni po zadnjem zaužitju. Pri občasnih uživalcih je koncentracija THC-ja v krvi zanemarljivo majhna. Pri rednih uživalcih pa je THC v krvi prisoten tudi po 48 urah ali več.

 

VIR: Rosenthal E., Mikuriya T.(M.D.), Gieringer D.:"Marijuana Medical Handbook (A guide to therapeutic use)" Quick American Archives 3-100 1997

 
   

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

gostujemo na