Konoplja in
zdravstvo

Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
 
  zdravstvo
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

Fibromialgija

 
Fibromialgija je stanje, ki ga označuje splošna bolečina in določeni sklepi, ki povzročajo bolečino. Simptomi bolezni vključujejo togost v vratu, ramenih in trupu in se lahko z gibanjem še poslabšajo. Nekateri, ki trpijo zaradi te bolezni, izkusijo tudi motnje v vzorcih spanja in jutranje slabosti. Pacienti s fibromialgijo navadno jemljejo protivnetna zdravila za zdravljenje simptomov te bolezni.

Nekateri pacienti poročajo, da jim konoplja pomaga, čeprav specifični klinični podatki o sposobnosti konoplje v borbi proti simptomom fibromialgije ne obstajajo. V Iowi je sodnik dovolil pacientu s fibromialgijo, da je uporabljal konopljo, medtem ko je bil na pogojnem izpustu, da si je lahko učinkovito zdravil kronično bolečino.

Verjetno je, da konoplja lajša nekatere simptome fibromialgije. Potencial konoplje kot analgetika in protivnetnega sredstva so dokumentirali IOM (Inštitut za medicino), National Institutes of Health in drugi. Prav tako pa ima konoplja dolgo zgodovino kot sredstvo, ki vzpodbuja spanje. Študija, ki je zajela 15 pacientov, ki so trpeli zaradi nespečnosti je poročala, da se je "kvaliteta spanja močno izboljšala s 160 mg kanabidiola (nepsihoaktivne substance CBDja), saj sta dve tretjini pacientov spali več kot sedem ur in je večina pacientov imela manj motenj pri spanju". Italijanska raziskovalna skupina je poročala, da so osebki, ki so inhalirali konopljo pred pol ure, imeli znatno višjo raven melatonina kot tisti, ki so se inhaliranja vzdržali. Melatonin je hormon, ki se široko uporablja za zdravljenje nespečnosti.


Vir: http://www.gwpharm.com/cann_ther_fibr.html

.
 
   

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

gostujemo na