Konoplja in
zdravstvo

Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
 
  zdravstvo
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

DEPRESIJA IN MENTALNE BOLEZNI

 Obstaja bogata zgodovinska dokumentacija o uporabi marihuane kot predlagane terapije za motnje razpoloženja kot je na primer depresija. Seveda so čoveške študije pičle, rezultati pa zelo mešani.

Študija iz leta 1947, v kateri je sodelovalo 50 depresivnih pacientov, je pokazala, da je 36 pacientom sintetični THC pomagal. V neki drugi študiji, ki je bila narejena tri leta kasneje in je vključevala 57 pacietnov, majhne doze sintetičnega THCja niso izboljšale simptomov pacientov. V dveh novejših raziskavah so rezultati bili navzkrižni. Ena izmed njiju poroča, da je medicinska konoplja pomagala olajševati depresijo pri pacientih z rakom, medtem ko je druga ugotovila, da se stanje depresije pri osmih hospitaliziranih pacientih s pomočjo konoplje ni izboljšalo.

Raziskava iz leta 1994, ki je vključevala 79 pacientov z mentalnimi težavami je ugotovila, da so tisti, ki so uživali konopljo poročali o tem, da jim je uživanje pomagalo lajšati depresije, slabosti, nespečnost in psihične neprijetnosti, prav tako so bili ti bolniki manjkrat hospitalizirani.

Nasprotujoči si podatki v zvezi z medicinsko rabo konoplje pri depresijah naj bi posvarili paciente, da razmislijo o terapevtskem eksperimentiranju s to drogo. Konoplja ima med drugim tudi sposobnost, da občasno povzroča parnojo, še posebej pri neizkušenih uporabnikih, zato bi lahko še poglobila občutke depresije pri nekaterih pacientih. Pozitivne lastnosti konoplje pri zdravljenju depresije so zatorej najbolj obetajoče pri pacientih, ki že imajo izkušnje z njenim uživanjem in imajo težave s tradicionalnimi terapijami

Vir:
http://www.gwpharm.com/cann_ther_depr.html

 
   

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

gostujemo na