Konoplja in
zdravstvo

Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
 
  zdravstvo
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

ASTMA

Astma je bolezen dihal, ki jo povzroča vnetje in zatekanje majhnih zračnih prehodov (bronhiolov). Ko se ti prehodi vnamejo, zatečejo in se napolnijo s sluzjo, se zožijo in pacient ima težave z dihanjem. Napadi astme se navadno zdravijo z bronhodilatorji, zdravili, ki odprejo zamašene zračne poti ali s protivnetnimi steroidi, ki zmanjšujejo zatekanje.
"Australian National Task Force on Cannabis" je ugotovila, da ima "kajenje konoplje in tudi oralno uživanje THCja akutni bronhodilatorični učnek tako za normalne osebe kot tiste, ki imajo astmo". Peščica študij prikazuje ta učinek, ena izmed študij celo kaže, da ima konoplja z nizko vsebnostjo THCja skorajda enak učinek kot klinična doza izoproterenola. "Deveto poročilo" (The House of Lords, 1998) ugotavlja, da kanabinoidi očitno delujejo prav tako učinkovito kot konvencionalna zdravila proti astmi.
Nekaj študij na živalih je pokazalo, da imajo kanabinoidi protivnetne značilnosti in potencial pri zdravljenju nekaterih vnetnih motenj. Ena izmed študij je simultano raziskala protivnetne in antiastmatične značilnosti konoplje.
Kljub študijam v zvezi s konopljo in astmo, pa večina raziskovalcev poudarja potencialno tveganje pri inhaliranju za astmatike. Izparevanje konoplje (vaporizacija), proces, pri katerem se sproščajo kanabinoidi in znatno manj neterapevtskih substanc, bi lahko bila možnost za paciente z astmo, ki iščejo konopljine protivnetne in bronhodilatorne učinke, a se želijo izogniti inhaliranju katrana in ostalih nečistoč, ki bi lahko razdražile zračne prehode.
Vir: http://www.gwpharm.com/cann_ther_asth.html

 
   

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

gostujemo na