Zanima me kam vi postavite dušilko...js jo imam izven boxa in sicer na vrhu omare iz iverke. Stvar se pošteno segreva in me je začelo malo skrbeti...bi bilo boljše dati kakšen kovinski podstavek ali ni problema...ko skadim dva jointa se mi zdi da se segreva kot sonček
Mogoče sm sam malo paraniod...
Naslednja stvar ki me bega je luč za klone. Omaro imam razdeljeno na dva dela...spodnji del je namenjen 2 mamicama,katerima je spodaj namenjena luknja za vhodni zrak in na vrhu ventilator ki vleče topel zrak ven in ustvarja podtlak. Nad tem prostorom je prostor za klone v katerem imam 2 žarnici Osram Dulux 18w 4000K Coolwhite. Da bodo imeli kloni svež zrak sem zvrtala tik pod vrhom omare še eno luknjo brez ventilatorja.. Zmontirala sem ti dve žarnici kar v ogrodje kopalniške luči in pričvrstila tik pod vrh omare....temperatura sicer ni problematična 27stopinjC, skrbi me segrevanje vrha omare.

-Ali obstaja verjetnost da se zaradi pregrevanja iverke vse skupaj vžge?
-Zanima me tudi kako bi ti dve žarnici najbolje zaščitila pred vlago,oz. ali sploh obstaja nevarnost da pride do stika takole nepokrito...
Mogoče pretiravam,toda ziher je ziher in takole mi ni najlaže zapustiti stanovanja brez kontrole....Na forumu še nisem zasledila teme o protipožarni zaščiti oz preventivi in možnostih požara pri našem preljubem hobiju pa bi bilo mogoče pametno kakšno reči...

Pa lep pozdrav
Alice