OdgovorNapisal/-a setheh » 08 Apr 2018, 13:25
Sicer je pozen odgovor, ampak mogoče boš vseeno prebral. Poskusi naj tudi z jabolčnim kisom, in sicer tako da 1 do 2 čajne žličke naravnega nefiltriranega jabolčnega kisa zmeša z 1 dcl vode in pije do 3 x dnevno. Jabolčni kis je sploh odličen za zdravje.
Druga stvar je t.i. "zlato mleko".
ZLATO MLEKO - recept
Sestavine:
50 - 60 g kurkume v prahu
1-2 čaj. zvrhane žličke mletega črnega popra
1 - 2 čaj. žlički mletega kardamoma
voda
ghi (prečiščeno maslo) ali kokosova mast (nerafinirana)
Postopek:
V kovinski posodici zmešaš vse suhe sestavine. Vmešaš toliko vode, da dobiš gostoto omake in dobro premešaš.
Na malem plamenu zmes pri konstantnem mešanju počasi vreš 5-7 min., oziroma toliko časa, da se zmes zgosti v pasto.
Dodaš ghi ali kokosovo mast, in sicer toliko, da se vse sestavine lepo povežejo skupaj. To je običajno pribl. 3 jušne žlice.
Pasto daš v čist steklen kozarec (tisti manjši od ajvarja so v redu za to količino), počakaš, da se nekoliko ohladi in jo nato daš v hladilnik. V hladilniku zdrži do 2 tedna.
Zlato mleko narediš tako, da v 1 dcl mleka (najbolje kozjega, vendar je kravje tudi OK) daš 1 čajno žličko paste in to ob konstantnem mešanju zavreš. Po želji lahko sladkaš - če uporabiš med, moraš obvezno počakati da se zlato mleko ohladi na sobno temp.
Uživaš vsak dan. Deluje protivnetno na celo telo, protirakavo, super za prebavila in čisti pljuča.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley