Konoplja.org in Marlek. Kaj smo se naučili ?

Vse o zakonodaji glede konoplje kot droge.
gruvi škodljivec
Prispevkov: 9
Pridružen: 02 Jan 2016, 13:48

Konoplja.org in Marlek. Kaj smo se naučili ?

OdgovorNapisal/-a gruvi škodljivec » 25 Jan 2016, 19:31

Pozdravljeni !!

Berem temo, ki jo je odprl Skorc s kar svečanimi besedami : Spoštovani uporabniki in je sporočil, kar se dogaja pri Marleku. Mogoče je zdaj že čas za kakšno refleksijo na to temo. Moj pogled...

Sam mislim, da do Marleka sploh ne bi prišlo, če bi se Konoplja.org obnašala malo bolj odgovorno. Preko tega foruma, se je promovirala trgovina (pasica Marlek na vrhu foruma), ki je pa bila vse prej kot običajna. Človek se lahko samo smeje, ko bere poste na starem forumu. Kakšna naivnost !! Administratorji bi morali brisati določene userje in poste, zaradi zaščite ostalih. Zelo lahka tarča za radovedne kriminaliste. Konoplja.org nikoli ne bi smela dovolit debate o uporabi nekega izdelka oz. tehnike gojenja in potem linkanja na Marlek.
Slika

Preko Marleka, ki se je promoviral tudi skozi Konoplja.org so prišli do seznama. Žalostno...

Zanimivo je gledat, kako so nekateri userji - stari mački, ki so veliko postali na tem forumu (Big,Agnes,Lasulja, Weedster) ---> kar naenkrat poniknili. Obisk kriminalistov ?? Lasulja je bil celo nekaj časa moderator na tem forumu. A bi res običajen user, ki goji za sebe, šprical vrhe v fazi cvetenja s kemičnimi pripravki, če bi imel te iste vrhe tudi sam kadit ??? :lol: Ali pa bi mu šlo za velik yield, nobene plesni in hitra prodaja.

Weedster (2312 postov) tako recimo razloži uporabo guane in promovira trgovino http://www.slo-growshop.com

Slika

http://www.slo-growshop.com/index.php?route=information/information&information_id=4

Po besedah userja - BeliVitez (ki se sklicuje na uradni vir) pri Pšundru nato najdejo 200 biljk. In seveda obstaja možnost, da kriminalistom pride v roke spet kakšen seznam. Vendar nihče ne ve nič točno....

Mislim, da obstaja določen vzorec in mislim, da je treba eno stvar zelo jasno povedat : Konoplja.org mora v bodoče preprečit, da bi se forum, čigar namen je "izobražuj in ne prepoveduj" izkoriščal za namene promocije trgovin, čigar lastniki poleg prodaje opreme za gojenje še gojijo in prodajajo travo za trg. S tem se ogrožajo mali userji, mali growerji, ki jih je na tem forumu večina. Ljudje, ki si pridelujejo travco za sebe in ne prodajajo.

Zanima me, kaj si misli ekipa Konoplje.org - administratorji, moderatorji - o mojem razmišljanju ??

Z besedo na dan...

Uporabniški avatar
ekolog
Site Admin
Prispevkov: 1615
Pridružen: 08 Mar 2005, 02:02
Kontakt:

Re: Konoplja.org in Marlek. Kaj smo se naučili ?

OdgovorNapisal/-a ekolog » 25 Jan 2016, 19:47

Da si popolnoma brcnil v meglo.

Kot prvo: Na dnu strani jasno piše: Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Kot drugo: To, kar se pojavlja v oglasnih pasicah, ni povezano s spletno stranjo. Gre za reklame, konoplja.org nima in ni imela nikoli nič ne z marlekom, ne s katerokoli drugo spletno trgovino.

Kot tretje: Namiguješ, da je konoplja.org kriva, da je pustila uporabnikom na forumu linkanje do spletnih trgovin?

Kot četrto: glede na to, da si se registriral pred parimi dnevi, ti je v tem času uspelo zliti dosti gneva čez ta forum. Kaj je sploh tvoja agenda?
LP, ekolog

generalwar
Prispevkov: 340
Pridružen: 20 Mar 2012, 14:59

Re: Konoplja.org in Marlek. Kaj smo se naučili ?

OdgovorNapisal/-a generalwar » 26 Jan 2016, 01:16

ima pa point, da so vsi, in to resno VSI, stari uporabniki poniknili.
forum je od marleka naprej postal pustinja.
Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Uporabniški avatar
ekolog
Site Admin
Prispevkov: 1615
Pridružen: 08 Mar 2005, 02:02
Kontakt:

Re: Konoplja.org in Marlek. Kaj smo se naučili ?

OdgovorNapisal/-a ekolog » 26 Jan 2016, 02:02

generalwar napisal/-a:ima pa point, da so vsi, in to resno VSI, stari uporabniki poniknili.
forum je od marleka naprej postal pustinja.


To pa ne bo držalo. Eni so poniknili že mnogo prej (hitro po letu 2007, kot je razvidno v tej temi), eni pa forum le še berejo. Eni so se posvetili poklicni karieri, drugi družinskemu življenju, tretji spet čemu tretjemu... Skratka stari gredo, pridejo pa novi.

Kolikor sem seznanjen so zaradi marleka padli le tisti, ki so se ujeli v prisluhe -> klicali so na telefonsko številko trgovine marlek in naročevali preko telefona ali pa prosili za nasvete glede growanja preko telefona.
LP, ekolog

Uporabniški avatar
passion
Prispevkov: 1687
Pridružen: 24 Mar 2010, 13:26

Re: Konoplja.org in Marlek. Kaj smo se naučili ?

OdgovorNapisal/-a passion » 26 Jan 2016, 14:11

kot je rekel ekolog, brcnil si v temo...

nikoli ni noben od forumašev NAMERNO promoviral nobene trgovine, vsaj ne od uporabnikov z več posti. vse kar smo objavljali so bile uporabne informacije in napotki, kje in kako kupit poceni oziroma kvalitetno. ljudje tukaj so pa pač entuzijasti in opišejo stvari podrobno, to je pač forum....

kar pa se tiče starih uporabnikov.... prvi razlog je itak stanje v sloveniji, smo le mala država in se vsak boji za svoje. potem je problem samo stanje na forumu, sam forum se ni obnavljal, kot bi se moral, z leti je nastajal kaos in se pač starim mačkom ni več dalo ukvarjati. potem je bila zelo redkokdaj kakšna produktivna debata, in ponavljati eno in isto skozi leta je malo bedno, ane... dosti se jih je med sabo tudi skregalo in so preprosto odšli.... uporabniki pridejo in grejo...

kar delajo lastniki teh trgovin je čist njihova stvar, nam je vseeno če gojijo na veliko ali pa kuhajo kristale amfetaminov. res je, da bi lahko bili odgovrni , mogli bi bit. zato pa uporabniki foruma vejo, da z naročilom opreme namenjene za gojenje, ki je v sloveniji prepovedano pač tvegajo že v štartu, pa nima veze ali naročijo s tujine, e-bay,.. recimo temu zanesljivi viri, ali pa od manj zanesljivih, kot so slovenske trgovine, kjer se pač fura nek nadzor, čeprav se, kot vemo, nebi smel.

forum nima s temi trgovinami čisto nič, lahko ti uporabnik napiše recimo kit 1000w hps in ti sam pogooglaš in boš našel 3 povezave(govorim na pamet), lahko ti pa da link do opreme, ki jo je sam naročil in se mu ta oprema zdi zelo dobra, zato jo deli še s tabo.

to je pač forum in se delijo mnenja in izkušnje, in ker je pač forum ''konoplja'', je pač paranoja toliko večja in razne kao povezave in vzorci,...

@general, mislim, da ni kriv forum, ampak splošen strah pred objavljanjem česarkoli na internetu in s tem povečevati rizik, ker smo itak vsi kupovali preko marleka. ja, res je konkretno zajebal, požeruhi pač. drugače pa so stari mački odšli že leta pred tem incidentom, tako da ni tukaj povezave.
Hell, it's about time.

zaxzax
Prispevkov: 21
Pridružen: 15 Apr 2015, 23:37

Re: Konoplja.org in Marlek. Kaj smo se naučili ?

OdgovorNapisal/-a zaxzax » 27 Jan 2016, 07:35

"drugače pa so stari mački odšli že leta pred tem incidentom, tako da ni tukaj povezave."

V bistvo je pravo prašanje; kje so novi mački? Generacije se namreč menjavajo - stari "crknejo," mladi postanejo stari itn. Ampak ne gre se tukaj samo za marleka, fora je tudi v tem ker danes mladi zelo dobro razumejo angleško in jim enostavno SLO foruma ne treba, tehnika kultiviranje pa je tako še vedno enaka kot pa npr. 1985 ... to je po mojem tisti glavni krivec, ostalo pa je tako že passion pojasnil - sploh tisto v delu s stanjem na forumo, ko je ubistvo priznal, da so bolj kot ne sami krivi za dokončni propad foruma. :lol:

Sicer se še tu pa tam najdejo kakšni ki rabijo pomoč, ampak so po večini tako prizadeti, da se je zelo težko pogovarjati z njimi. :oops: :twisted:

Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1012
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Re: Konoplja.org in Marlek. Kaj smo se naučili ?

OdgovorNapisal/-a setheh » 27 Jan 2016, 08:17

dokončni propad foruma. :lol:
Sicer se še tu pa tam najdejo kakšni ki rabijo pomoč, ampak so po večini tako prizadeti, da se je zelo težko pogovarjati z njimi. :oops: :twisted:

Če imaš tako negativen pogled na svet,je seveda jasno, da ti je vse zanič in da je treba po vsem pljuvati. Dokončen propad foruma? Večina članov foruma tako prizadetih, da se z njimi ni mogoče pogovarjati? Ne pretiravaj, no.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley

zaxzax
Prispevkov: 21
Pridružen: 15 Apr 2015, 23:37

Re: Konoplja.org in Marlek. Kaj smo se naučili ?

OdgovorNapisal/-a zaxzax » 27 Jan 2016, 08:57

Od kje ti to, da sem rekel za vse na forumo? Ciljal sem izključno na nakatere nove, in to upravičeno - samo poglej si naprimer poste od uporabnika coenkarmla iz teme Diagnostika bolnih ... kako hudiča naj pomagam temu tipu, ko pa kot prvo niti nisem siguren, če je funkcjonalno pismeni? Nemorem. :roll:

Trditev, da je forum bolj kot ne dead, pa tako ali tako ne rabim posebej zagovarjati, ker je samo po sebi učitno, pa tudi na enega od razlogov sem že namignil v prejšnjem postu. Pač, kot sem že rekel: ti mladi so malo bolj izobraženi, vi ki ste preoredili forum na novo, za kar se vam sicer zahvalujem, pa ste/so izgleda da čisto pozabili na tiste ta prestrašane, ker če malo pomislimo o katerih stvareh bi se dandanes lahko tukaj gori pogovarjali npr. kako si je kdo izdelal novi grow box, kako napreduje grow itd. verjetno mislijo da te možnosti nimajo in se bojijo (upravičeno?), da pač ne obvladate stvari in da bodo s postanjem česarkoli namočeni. Torej, prosim ne ti meni o nekakšem pretiravanju, ker ničesar kar napišem ne napišem na pamet. Kapiš? :*

In ne, nimam nobenega negativnega pogleda na svet, razen seveda da upravičeno in to z možgani dvomim v določene stvari.

Vidiš, sposoben sem vsega - tudi tranca :lol:

wasp
Prispevkov: 35
Pridružen: 27 Sep 2015, 08:41

Re: Konoplja.org in Marlek. Kaj smo se naučili ?

OdgovorNapisal/-a wasp » 31 Jan 2016, 20:38

torej.kaj pa semena.si?a bo tle tud isto kot pri marleku??mislim,je sploh vredno narocavat semena preko neta?kr itak ta kur...drzava in njeni krimici so vsega sposobni..

generalwar
Prispevkov: 340
Pridružen: 20 Mar 2012, 14:59

Re: Konoplja.org in Marlek. Kaj smo se naučili ?

OdgovorNapisal/-a generalwar » 01 Feb 2016, 19:53

wasp napisal/-a:torej.kaj pa semena.si?a bo tle tud isto kot pri marleku??mislim,je sploh vredno narocavat semena preko neta?kr itak ta kur...drzava in njeni krimici so vsega sposobni..


kaj pa tujina? avstrija?
Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 7 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.