Novosti v rubriki Aktivist
-
Stari uporabnik #52
Novosti v rubriki Aktivist
Demokratična državaPozdravljeni kadilci in nekadilci. Napisal bom to pismo, ker sem že pošteno jezen na to umazano in do konca s korupcijo obdano državo in njenimi glavarji. Kot prvo, če živimo v pravni in DEMOKRATIČNI državi, kar se v zadnjih časih zelo rado poudarja, bi moral vsak imeti pravico, da s svojim telesom počne karkoli že hoče. Neki kekec se je pred mnogimi leti v ZDA spomnil, da se pač s cigareti, alkoholom, sekanjem dreves ipd., da zaslužiti več kot pa z gojenjem konoplje in je le-to enostavno prepovedal. Evropa pa kot slepa kura za ZDA in sedaj smo tu kjer smo. Če si lahko nekdo kupi močan avto in z njim bezlja po cestah pijan kot avijon, pri tem povzroči preometno nesrečo, zato še ni potrebno uvesti prepovedi prodaje in izdelovanja močnih avtomobilov. Stvar je v posameznikovi presoji in dojemanju okolice. Če bi mene kdo vprašal bi takoj prepovedal alkohol ter legaliziral marihuano. Ste že kdaj slišali, da bi kdo prišel domov "na travci" in pretepel ženo ter otroke nato pa odšel ven se usedel v avto in oddivjal po cesth ter ogrožal varnost ljudi ali pa celo povzročil nesrečo z smrtnim izzidom? Jaz nisem, če pa pregledate časopise le za en teden nazaj, ne boste mogli na prste prešteti pijanih pretepačev in dirkačev. Država pa si še vedno zatiska oči pred tem. Zakaj? Denar sveta vladar! HA HA ali si predstavljate množice turistov, ki bi se namesto v priljubljeni (dragi) Amsterdam odpravile v poceni (potapljajoči) Portorož in si tam privoščile poceni zvitek gorenjske "domačice"? Ob tem bi verjetno velika večina prespala v enem od tamkajšnih (propadajočih) hotelov.(money, money, money). Ne upam si niti pomisliti, koliko bi ta državica pridobila na legalizaciji (samo) marihuane. Stvar seveda ni preprosta, vendar bi lahko začeli počasi razmišljati tudi v tej smeri. Re: Demokraticna drzavaNe vem, kaj vas konoplja toliko moti. Če ne bi bilo teh preklarij splohne bi vedel, da obstaja. Če jo bo industrija potrebovala, jo bopridelovala. Če se bo uporabljala za kajo ali kaj jaz vem še, naj je nepredelujejo. Abotno je mnenje enega: tisti z avti imajo pravico dozaletavanja, jaz pa ne. Ja človek božji, treba se je truditi, da seupošteva cestne zakone, ne pa obratno. Ker so cestni zakoni (kontrola)slabi, se meni godi krivica, ker zakonov ne morem kršiti. Ker sumim, datak zblojen pogled na družbo omogoča ravno konoplja (ne samo konoplja,ampak izgleda, da prispeva svoj delež), se strinjam, da se konopljaprepove. Strinjam se tudi s prepovedjo drog in tobaka, čeprav sam kadim.Ne strinjam pa se s prepovedjo alkohola, ker je čist domač vinčekzdravilo. Vendar vedno obstaja nevarnost, da se vina ne bo pilo popameti. Pri francozih je vino sestavni del kosila in večerje, ampak enkozarček. V tem primeru je zdravilo. Za tobak bi težko rekel, da je enasama cigareta na dan zdravilna (čeprav sem že slišal potrditev tega oduglednih mož), za droge pa ni debate. Na njih razen užitka ni ničkoristnega, prej škodljivo. Razen če se komu posreči dokazati, damarihuana ni droga.Lep pozdrav, Andrej.------------------stare debate nikoli ne zamrejo Konoplja.org
-
Stari uporabnik #34
Re: Novosti v rubriki Aktivist
mislim da smo vsi podobnega mnenja,vendar bi bilo treba to pismo naslovit na drug naslov