kakšna kazen sledi

Vse o zakonodaji glede konoplje kot droge.
BIG

Re: kakšna kazen sledi

Post by BIG »

ekolog si ziher da bo mogu kljub polnoletnosti s seboj pripeljati starše, logično bi blo da ne, čeprav je bil v času prekrška mladoleten, pa sploh dvomm da bo dubu sodnika, ker jst sm že 2x dubu samo položnco, pa sm mel neki čez 20g, tko da dvomm da bo zarad jointa mogu it pred sodnika
Enjoy what is natural
WackyBacky

Post by WackyBacky »

Jaz čakam že eno leto ta postopek, tako da kr take it eazy. Prvo bo pismo pršlo domov, da so predal na okrajno al kakšno sodišče, enemu izmed staršev. Obrazložil boš situacijo, po možnosti dobiš opomin, če pa še kako spričevalo vredu prineseš al pa kej, se ti po možnosti še to izogne.
ekolog
Site Admin

Post by ekolog »

Quote:
ekolog si ziher da bo mogu kljub polnoletnosti s seboj pripeljati starše, logično bi blo da ne, čeprav je bil v času prekrška mladoleten, pa sploh dvomm da bo dubu sodnika, ker jst sm že 2x dubu samo položnco, pa sm mel neki čez 20g, tko da dvomm da bo zarad jointa mogu it pred sodnika

Logično je ravno to, da mu bo sojeno kot mladoletniku, ker je bil v času prekrška mladoleten in sodilo se bo po zakonu, ki velja/je veljal v času prekrška, razen če je novejši zakon milejši, ampak zaenkrat ne kaže da bi se obetal milejši zakon.
LP, ekolog
BIG

Post by BIG »

ma dvomm res, ti morš met starše zravn takrat ko nisi odgovoren sam zase pr osemnajstih pa si, oziroma si že pr 16 mlajši polnoletnik, al neki tazga, ne predstavlam si da bi bil str 18 al pa 19 pa bi starši mogl z mano na sodišče, pa še zihr bi name pošta pršla in ne na ime staršev, ker če si mladoleten pride na naslov tastarih, drgač pa nate, ker oni ne rabjo met s tabo nobenga opravka več čim si polnoleten, edin možn scenarij da so starši zravn, se mi zdi da je samo če bi se mogu tud starš zagovarjat, ker je bil on odgovoren za otroka v času tega dogodka, samo pol pride starš kot neke vrste obtoženec
Enjoy what is natural
WackyBacky

Post by WackyBacky »

Sem se lih zadnjič z frendom pogovarjal, niso ga dobil lih z dvajsetimi džiji, je mel pa tri pri sebi + joly. Z sedemnajstimi so ga dobil, ko je bil star 18 je dobil poziv in šel sam. Odvisno tu je, koliko si star ko vložijo zadevo naprej na sodišče. Glede na to, da boš ti v kratkem 18, take zadeve se pa vlečejo (pol leta pri meni, preden sem sploh pismo dobil, da so predal iz PP na sodišče+zdej že pol leta čakam...) boš šel pomojem lahko sam.
spageti

Post by spageti »

Prvo hvala za odgovore. Upam da res ne bo nekih scen. Skus bom pošto preverjau, pol pa da vidmo kua bo.
zelo mi je čudno, ker zakon kao dovoljuje uživanje konoplje(ni prekršek oz. kaznivo dejanje), medtem ko sta pa posedovanje in kultivacija konoplje prepovedana. Kako pa naj bi potem dobil ganðo za uživanje?? In z vidika tega zakona jaz sploh nisem naredil prekrška..
to mi je mau čudnu..
pa prosim popravte/dodajte če so kšni catchi v temle oz. podobnih zakonih.
Lp hamster
powered

Post by powered »

lahko si zadet, posedovanje je pa kaznivo. v tvojem primeru si držal dzolo v roki in si posedoval.
The best drugs are made by nature.
spageti

Post by spageti »

aha. jst sm pa mislu de je posedovanje mišleno taku če ti najdejo u peku(recimo za prodajo...)
BIG

Post by BIG »

ne rabš nč pošte preverjat, k boš mogu itak podpisat pr poštarju
Enjoy what is natural
WackyBacky

Post by WackyBacky »

Prva pošta, ki ti jo iz policije pošljejo je v modri kuverti in ne rabiš nič podpisat... To, da so zadevo predal na sodišče al kaj, zdej pa ne vem, al je to samo za kar se tiče mladoletnih ali za vse. Pomojem da za mladoletnike, vsaj po mojih izkušnjah.
Post Reply