dj NEKI NAREDMO glede zakona pri nas

Vse o zakonodaji glede konoplje kot droge.
Odgovori
Stari uporabnik #1733

dj NEKI NAREDMO glede zakona pri nas

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #1733 »

Ko gledam novice iz sveta v zvezi z dekriminalizacijo in legalizacijo me kar stisne v srcu, saj vidim, da je Slovenija res zaostala za nekaterimi državami. V tujini se vedno bolj v javnosti govori o dekriminalizaciji in legalizaciji, že politiki to omenjajo. Pri nas pa je na tem področju bolj skopo. Naši politiki čakajo, da se bo najprej kaj zgodilo drugje, da bojo potem lahko kopirali. NIkoli ne želijo biti med prvimi, ne želijo biti izvirni, bojijo se nekaj novega. Pokažimo jim, da je to narobe!!!!(sj se je že začel z mm02 in podpisovanjem peticije, vendar kaj bo sedaj, bomo čakali še eno leto na mm03?)dj NEKI NAREDMO.... sam kaj?Mogoče kak predlog?se opravičujem, napisal sem nahitro v navalu jeze
Stari uporabnik #1448

Re: dj NEKI NAREDMO glede zakona pri nas

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #1448 »

ITAK!!!!!!!!!!!!!!
Stari uporabnik #1158

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #1158 »

jah to je zato ker bi usi radi neki spreminjal, pa upajo na boljse case da se bo kej spremenil... ampak je ze tko da se ne bo samo od sebe, najlažji je gledat v strop, se smilt samim seb, upat na boljšo prihoddnost pa čakat da bo kdo za to poskrbel (sej eni se spoznajo na to... kajne?)najboljš da čakamo na nasledn mm'03, razen če ma kdo kak boljši predlog, idejo, načrt kako ga realizirat.... mogoče bo pa zdej kak brejnstorming padu... alora folk!
Stari uporabnik #61

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #61 »

Zdravo!Kot prvo: v Sloveniji imamo precej liberalno zakonodajo glede drog, v Evropskem merilu smo nekje v povprečju, da bi se pa z ostalim svetom primerjali pa bog ne daj sploh.Tudi izvrševanje te zakonodaje je zelo liberalno, policija se s tem zelo malo ukvarja, o čemer tudi priča število postopkov v zvezi z drogami pri sodnicah za prekrške, ki jih je manj kot 5000 letno.Dekriminalizacija mi je neka popolnoma neumna stvar, ki sicer res pomeni, da ne bodo nobenega preganjali zaradi posesti par g marihuane, ne bo imela pa nobenega drugega pozitivnega učinka. Promet s travo bo še vedno ostal v rokah kriminalcev, kakovost bo sumljiva in tako naprej... Zaradi mene tudi če je ni... Drugič: Zakaj se ne pogovarjamo o tem? Mogoče ne bi škodovalo, če bi spremljali medije in bi bili presenečeni, da urad za droge (vladni urad) predlaga dekriminalizacijo posesti vseh drog ( manjše količine za lastno uporabo ). Politiki pa tega ne omenjajo zato, ker ima ta tema premajhno podporo med ljudstvom, po zadnji raziskavi mislim, da je bilo okoli 25 % ljudi (naj me kdo popravi, če se motim) in poslanci logično razpravljajo o temah, ki imajo med ljudmi podporo. Zato, kaj naredit: moj predlog je, da vsak od vas pot headov najprej doma v to prepriča svojo mamo in očeta, pa še kakšnega strica in teto, in podpora bo hitro narasla, zato se bo tudi poslancem kmalu zdelo oportuno razpravljati o tem.O koristnosti raznoraznih mmm-jev pa sploh ne bi razpravljal, če mene vprašate je negativna...lp
Stari uporabnik #1733

Ja ljudje res premal o tem govorijo. Js sm se že doma mal pogovoru o tem. Moja dva sta svobodomiselna tko da bi podprla za. Tud strici in ostalo sorodstvo mlajše od 50 let bi podprlo dekriminalizacijo.
Stari uporabnik #339

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #339 »

VaLuka kaj si pa ti pripravljen nardit, zato ker post na KONFI bo mal premal a se ti ne zdi?
Stari uporabnik #750

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #750 »

Mogoce bi lahko vsak napisal pismo svojem poslancu v državnem zboru... konec koncev sem (v teoriji) kurca izvolil da bi zastopal moje interese. Torej lihkar si grem kupit kuverto in znamke, v pismu bom pa z licnimi crkami zapisal da si želim legalizacije vseh mamil ker je njihova prepoved v nasprotju z mojo neodtujivo pravico do svobode misli... Me prav zanima kako bo odreagiral .------------------I started out in psychedelic drugs, and people said it was a flight from reality. It still is a flight from reality, but I think reality is now a bit more scary than the drugs we used to fly from it, so long ago. Is that the victory of a cultural meme, or is that just the yawning grave opening aheadof us?
Stari uporabnik #413

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #413 »

quote:Originally posted by Liet:Mogoce bi lahko vsak napisal pismo svojem poslancu v državnem zboru... konec koncev sem (v teoriji) kurca izvolil da bi zastopal moje interese. Torej lihkar si grem kupit kuverto in znamke, v pismu bom pa z licnimi crkami zapisal da si želim legalizacije vseh mamil ker je njihova prepoved v nasprotju z mojo neodtujivo pravico do svobode misli... Me prav zanima kako bo odreagiral .Pomoje je bo to prebral pol bo pa zmečkal tist list papirja pa ga vrgu v koš Tko da jest sm tud za legalize everything ------------------"[The feeling of doing DMT] is as though one had been struck by noetic lightning. The ordinary world is almost instantaneously replaced, not only with a hallucination, but a hallucination whose alien character is it's utter alienness. Nothing in this world can prepare one for the impressions that fill your mind when you enter the DMT sensorium."Load Universe into Cannon... Aim at Brain...Fire!
Stari uporabnik #1733

Res bi blo najbolš, da bi usak tkole poslal pismo z zahtevo ali prošnjo. BI pač use pometali v koš, vsaj videli bi, da ljudje imajo željo po spremembi. Kolikor spremljam slovensko sceno pravijo oblasti, da ni interesa zato ni ukrepov...
Stari uporabnik #1628

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #1628 »

Problem je ker je vec vidikov, iz ekonomskega bi bilo potrebno legalizirat vse droge, prostitucijo in orozje,... tako da bi z ustrezno davcno politiko obvladovali inflacijo v teh tezkih pristopnih pogajanjih z EU ( o tecaju tolarja).Iz zdravstvenega oz moralnega vidika bi bilo potrebno prepovedati vse droge tudi cike in alkohol razen v primeru bolnikov, ki so ali odvisni ali potrebujejo doloceno drogo zaradi zdravilnih ucinkov.Iz pravnega vidika, pustiti tako kot je, saj bi si po nepotrebnem nakopali obilico starih ze razresenih in obravnavanih zadev.Iz policistovih vidikovPrav tako vse pustiti tako kot je, saj bi bili po nepotrebnem prikrajsani za razne dodatke in nagrade pri placi.Povzetek (Jebes to empatijo)Dejmo nasim tastarim za poskusit kako je ce se ga malo nakadis za razliko od prekomernega pitja, katerega posledice je moc cutiti pri bruhanju, slabosti, vrtoglavici in agresivnemu obnasanju.
Odgovori