sativa vs. indica

Na splošno o vzgoji konoplje (vršičkanje, sušenje, semena itd.)
stajerka
Prispevkov: 120
Pridružen: 02 Apr 2016, 19:58

sativa vs. indica

OdgovorNapisal/-a stajerka » 23 Maj 2016, 22:38

Imam eno vprasanje, pa bi prosila za vase izkusnje. Nekaj mi namrec ni cisto jasno. Za sativo na splosno velja da daje bolj high ucinke,indica pa stoned... Hkrati pa je povsod poudarjeno,da ce cvetoco rozo poberemo prej,dobimo bolj high ucinek in ce kasneje, bolj stoned..zdaj me pa zanima; a lahko z indico,ce jo malo prej poberemo,dobimo high ucinek in obratno pri sativi? Je torej bolj pomemben cas zetve ali genetika? Je ze kdo s prehitrim obiranjem dobil iz indice high ucinke in obratno pri sativi s pozno zetvijo? Plis izkusnje....!
Lp

Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1011
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Re: sativa vs. indica

OdgovorNapisal/-a setheh » 24 Maj 2016, 09:51

a lahko z indico,ce jo malo prej poberemo,dobimo high ucinek in obratno pri sativi?

Ja, lahko, vendar verjetno ne tako močen kot pri sativi (in obratno).

Je torej bolj pomemben cas zetve ali genetika?

Oboje vpliva. Čas žetve vpliva na zrelost trihomov ("kristalčkov" na cvetovih), genetika pa vpliva na prisotnost in razmerja kanabinoidov. Kot vidiš je stvar kar kompleksna in na končen rezultat vpliva veliko dejavnikov. Paziti moraš, da ne požanješ prehitro, ker potem ne bo zadostne potentnosti in tudi razni kanabinoidi ne se bodo uspeli razviti pravočasno — ali pa prepozno, ker tako začnejo kanabinoidi propadati. Odvisno je tudi za kakšne namene želiš uporabljati zelišče.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley

stajerka
Prispevkov: 120
Pridružen: 02 Apr 2016, 19:58

Re: sativa vs. indica

OdgovorNapisal/-a stajerka » 24 Maj 2016, 21:40

Hvala za pojasnilo!


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 6 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.