Blord, lahko je pomankanje fosfora ali pa tip sorte.
Vsem konopljam (in mnogo drugim rastlinam) je genetsko določeno, da zaradi premalo P nastaja vijolični pigment (alpha in potem beta-cyanin) v vakuolah od rastlinskih celic.
Nekatere sorte pa imajo tudi genetsko zapisane sposobnosti za razna obarvanja, brez kakšnega pomankanja hranil. Ti geni postanejo aktivni ob določenem času, odvisno od sosednjih genov. Razvojno pa na ta proces vpliva samo temp. in nastala barvila so kompleksne bio-molekule z kemično dolgimi imeni.
Zavedati se je treba, da z veliko fosfora lahko bilke hitro skuriš, predvsem če barva nastaja kot normalna značilnost sorte (torej ne kot pomankanje hranila). Dobro je če veš katero sorto gojiš ..in še bolje če poznaš prednike.
volki/
..verjetno ne veš, da sem med drugim tudi jaz napisal par GrowFAQ za OG. Povem ti, da na OG je bilo vse napisano za lajike. Neobširno in prirejeno za novince, saj njih itak ne zanimajo podrobnosti. Na Og je bilo kakih 10% samo kadilcev, več kot 60% malo izkušenih in okoli 25% dobro izkušenih ...5% pa je res obvladalo.
praviš da ravnokar sadiš Blueberry?
-no to je fajn ... berry je bila zadnja mostly'indica preden sem dobil v roke DeepChunk(hash-plant).
Kaj imaš semena od Dj'Short ali Dutch-passion ...ali klon od kolega? Koliko pa so stare?
BB slikca tik po obrezovanju