1. growerji, prosim vas za pomoč/nasvet.
2. že dva tedna nisem šel na faks(hočem bit "uvideven" in ne strelat bedarije), ker prebiram stran za stranjo in je vsega res preveč...ampak se pa najde "svašta"

)
3. imam plan pričeti gojiti(indoor) še pred novim letom, growroom je "ko apoteka"(in vse ostalo zreven) zdaj pa k bistvu:
- sistem: ebb&flow(tank spodaj, teglci zgoraj, pumpa...to mi še gre:)
- mere: 100x100x200
- luč: 600wHPS
- št. loncev: 9 ali 12(18l ali 11l)?? - rastline hočem obdržati na max. 90cm, potem zmanjka placa...
- zdaj pa vprašanja:
- kaj mi priporočate za medij; rockwool ali coco?
- s tem da; če je rockwool; v kaj naj presadim(v Slo se ne da dobiti "Mapiata"-RW in PU(v kosmičih) - ALI SE DA?!
- ali za gojenje v coco tudi potrebujem meritev EC? oz. ali sploh potrebujem to merit? a ni to samo delež gnojil v vodi? več daš višji je...sj pravim, vi ste mojstri, jaz sem/bom samo bral in poslušal...
- katera gnojila so "boljša" za omenjena medija: Hesi, Atami,...?(pa dajmo se omejit na tiste, ki so dostopne v Slo-poštnina po EU sucksballs)
- kako je s kombinacijo različnih znamk gnojil?
- lahko ebb&flow deluje tudi z zemljo( v tem primeru - katero zemljo?)?
- luč: koliko se dejansko 600wHPSka segreje(brez in z cooltubom)?
- kolikšen ventilator je zadosten za hlajenje le te lampe?
lahko povežeš luč in output na ta način: cooltube(na eni strani odprt za "intake zraka")---vent---filter(in a box)---out? bo toplota od lampe kaj vplivala/škodovala na filter?
- koliko blizu(daleč) jo imaš lahko med: vegetacijo(ko presadiš ene 3-4tedne stare rastlince(pogoj;dobre korenine)in med cvetenjem? nimam denarja za luxmeter...prosim za podatke uporabnikov omenjene lampe...
- kdaj je najbolj priporočljivo zalivat; takoj ko se prižge luč ali enkrat na sredini "dneva"?
- baje da se coco ne more PREzalit?? to drži? kaj pa RW?
- flush: to je dobesedno izpiranje z večkratno količino vode(kot so sami lonci)? ...če mam 150l "gojišče", zalijem z 150l ali 300l? dodam samo enzyme ali nič?
zaenkrat so to "glavna" vprašanja, vse ostalo mi je večalimanj jasno, drugo je potem pri sami vzgoji...takrat boste šele pomagali
ampak za prvič naj bi bilo vsem malo olajšano, ko bom drugič gojil me pa lahko linčate za take neumnosti...

hvala vam za odgovore, takoj ko bom na jasnem glede tega, je štart za mene in vas
tole je pa moj "idol" zadnja štiri leta in navdih za pričetek gojenja svoje robe: youtube.com/channel/UC4iRqSoCvN1nKQQ4qGwiwVQ
skankšlang