OdgovorNapisal/-a Jan » 07 Apr 2013, 11:35
WithoutName hvala, bom pazliv pri upogibanju. Pri kakšni višini bi pa ti začel z upogibanjem? V outdooru je bla nalepljena ena slikca, kjer se mi zdi, da se vse začne že zgodaj, sej je smiselno, ker je takrat še steblo upogljivo.
colts, enkrat sm govoril z dr. za vodne organizme, naziva točnega se ne spomnim...vem pa to, da je gospod med drugim vodilni poznavalec rib pri nas. Predlagal je, da se zraven ribnika naredi še dodaten bazen z večimi prekati in v vsakem od teh prekatov bi bili različen material: v enem keramika, v drugem ena vrsta rastlin (!),.. v te prekate črpalka dovaja vodo z ribnika in nato se prečiščena voda zlije nazaj v ribnik. Tak biološki filter je edini učinkovit sistem za ribnike z več koi krapi.
Potem sem ga imel mžnost vidt pri nekomu doma, ki ima noro lepe primerke krapov, tud tam do 1m velike in mu uspe obdžat bistro vodo.
Torej, to je poznano že nekaj časa, ampak ne predstavljam si pa, da bi ene majhne ribce (take kot v videu) proizvedle dovolj dreka, ki bi opazno pripomogel k rasti rož. Pomoje je vseeno, če bi pognojil z mal ribje hrane. Sicer so pa zlate ribce prava stvar zate, če želiš sprobat. Ker se stalno nažerajo in so pravi pujsi med ribami, ampak rabiš pa vsaj 100l vode za ene 4, 5 ribc.
When troubled times begin to bother me,
I take a toke
and all my cares,
go up in smoke.