Ask old farts a question
Re: Ask old farts a question
Kaj maš to plastiko pri štibli, da ti ne pobegne? xD
a pozna kdo kakšno sredstvo proti gnitju korenin, zgleda da sem malo prepogosto zalil, ena rožica ima malo nagnite korenine in slabo zgleda. definitivno bom zdaj malo dlje počakal preden bom zalil ampak zanima me če kdo pozna kaj takega da se zadeva ne bi širila naprej?
@ belivitez: ja to za zunaj rihtam pa se mi zdi da mi nekak najbolj odgovarja fim. Sicer če se bo stegovala jo še malo lst-jam te pa bo
@ timoslav: ja samo zato
@ timoslav: ja samo zato
Prezalito al kaj fali? Zadnjič sem premalo zategnil pokrov na plastenki pa sem to malo preveč zalil, predvidevam da je to problem. Zaj jo že 2 dni nisem nič zalil tak da se je že pobrala. Zemlja je že skoraj suha a lise pa ostajajo. Pojavlja se pa samo pri tej, druge so zdrave!
@bong777 Gnojila za korenine ti bojo pomagala v tem primeru. Js uporabljam Root Complex od Hesi-ja. Al pa presaditev.
@mauiuaui Definitivno manj zalivat, najboljše bo če boš počakal, da listi malo padejo in komaj takrat. To pa je dosti več kot dva dni.
@mauiuaui Definitivno manj zalivat, najboljše bo če boš počakal, da listi malo padejo in komaj takrat. To pa je dosti več kot dva dni.
Ok ty!
Lp, Maui
Lp, Maui
Imam rastlince stare kaksne 3 tedne in kar na enkrat so se mi zaceli pojavlati listi ki so na koncu cisto bele barve,pa me zanima kaj bi bil lahko vzrok za to. Stopinj imam cca 27 vlage pa samo okoli 24%. Lp
Imaš temo bolne rastline, tam izpolni tabelo plus prilimaj par slik pa bomo ti pomagali..lp
Levan, veliko so govorili o tem oz. tovrstnih listih. Da ti prihranim brskanje, priblizno poznam tvoj problem in resitev. Torej listi imajo najbrz belo-rumankasto barvo. Ce je to, potem prihaja do tvojih korenin prevec svetlobe. Se pravi da imas prevec svetlobno prepusten lonec ali nekaj podobnega. Naredi naslednje: najverjetneje imas doma kaksno crno vrecko za smeti (ce je nimas jo imajo v skoraj vsaki trgovini). Vrecko lepo ovij okoli lonca (jaz osebno bi dal 2 okoli za vsak slucaj) in nato samo normalno zalivaj in vse pa porocaj cez kaksen teden.
Lp Kadulja.
Lp Kadulja.
Življenje teèe, travca ostaja!!!!!
Ja res so prozorni lonci sicer sem jih prelepil z a4 listi,ampak bom zdej probal z vreckami pa porocam ce se bo kej izboljsalo. Hvala in lp