Lep pozdrav vsem skupi!
Trenutno sem v fazi nabave cooltube-a in imam par vprašanj:
-Ali lahko kupim pri 250w HPS 125mm cool tube ali je boljše vzeti večjega da ima več stekla in se manj zgubi svetlobe?
-Kako je najbolje nardit cool tube? Torej imam možnost da spodaj s cevjo vpeljati sveži zrak-priklopim cev na reflektor in s cevjo nazaj speljem skozi drugo spodnjo luknjo kjer vleče kopalniški ventilator(ali je treba ta topel zrak potegniti proti vrhu boxa ven?)
-Zanima me tudi koliko močno mora vrteti ta ventilator in kakšne mrežice uporabljate za zaščito pred mrčesom(ali je moja najlon nogavica dost dobra ali je bolje dati kakšno mrežo)?
Trenutno sem v dilemi, ali bi zamenjala 250w HPS in kupila 400w HPS varianto,samo me resno zanima, če bo to premočno za box mere 80x80x160cm? Uporabljala bi 1x spodnji IN-ventilator, 2x pisalniški ventilator za kroženje notranjega zrajka,1 x cool tube kopalniški ventilator ter na vrhu močan inline-OUT ventilator s karbonskim filtrom...Po mojem mnenju bi moglo to bit dost da v stanovanju poleti v 80x80 boxu ne bo vročine nad 28stopinj.Ali se pač motim in je pri tako majhnem boxu neučinkovito imeti tako močno 400w HPS-ko!
Rada bi imela debelejše bule in ker sem že investirala v toliko ventilatorjev se mi zdi neučinkovito furat 250w če je možno bolje izkoristiti

Trenutno naročujem semena iz tujine pa me zanima katera spletna prodajalna je po vašem mnenju dost zanesljiva.
Po večmesečnem razmisleku sem se odločila da so v finalni ožji indoor izbor prišli sledeči straini:
-Blueberry()/New York City Diesel/Red Diesel/Pineapple Chunk/ White Russian.
https://www.seedboutique.com/catalog/product_info.php?products_id=987 -ta blueberry od GyPsy Nirvana prodajalne mi je kr zanimiv
Težko bo padla dokončna odločitev

Lep deževen ponedeljek vsem skupaj
Iva