Quote:
Pozdravljeni spet po dolgem času.
Imam težavo z mojimi rožicami in ne vem več kaj naj še poizkusim. Gre za sorto shaman. To je moj tretji grow in do sedaj nisem imel nobenih problemov. Torej, rože so stare 2 meseca, pa ne rastejo nikamor. Prvi teden so rastle normalno hitro, potem pa se je rast ustavila, začele pa so dobivati rumene liste in na kocu požgane konice. Nisem gnojil, pa tudi zemljo sem dal navadno, za balkonske rastline (kot vedno do sedaj). Nato sem zamenjal zemljo (zemlja za zelišča in dodal sem malo humosa + stiroporjeve kroglice za zračnost). Ker ni pomagalo, sem mislil, da mogoče primanjkuje kakšnih mineralov, zato sem kakšnih 10 dni nazaj pognojil, pa še vedno ne pomaga. Imam tudi 2 klončka, ki sta skozi šotne tabletke pognala korenine, vendar tudi ta 2 dobivata požgane konice. Tudi nobenih zajedalcev nimajo rože, tako da sem tudi to izključil. Zemlja se sploh ne suši; kot da je rože ne srkajo, zato zalivam 1x na teden, ko je suha, V boksu imam 28ºC na vrhu rož in 60% vlažnost. Tudi ventilacija je ok. Prosim za kakšen nasvet. Hvala.
![]()
kako imaš zdej luči prižgane? razmerje? S kakšno vodo zalivaš? Iz pipe, kapnico?
jst bi eno probal postavit nazaj na veg za cca. 7 dni, 18-6, če ne kar 20-4, pa da vidš kako pa kaj bo. Zalij jo samo z vodo..pa pusti par dni..pa povej.
lp