Torej imam omaro in growbox. V omari mi sije 125w cfl (omara velikosti 55x45x190), za growbox pa sem se odločila za počasen začetek in sicer kit z 250w Grolux-om HPS.
Seveda se mi je pri omari pojavilo par vprašanj..ker je bil v omari preslab zrak sem danes nabavila 2 kopalniška vent-a in jih zmontirala z vzporedno vezavo na dno in vrh omare....Zanima me, kako bi bilo najbolj enostavno utišati ta glasni ventilator (opciji sta verjetno dušilec ali pa varianta s potenciometrom)? Kje bi se dalo kupiti potenciometer in kako ga vežeš pri vzporedni vezavi?
Naslednje vprašanje je, koliko časa rabita laufat ta dva venta v fazi vegetacije in koliko v fazi cvetenja. Verjetno ni potrebno da sta prižgana cel čas,zato jih imam namen priklopit na timer(vsako uro ene 15min).Ali je potrebno v omaro poleg rož dati tudi manjši ventilator ali sta ta dva dovolj? Ali škodi katerikoli luči HPS ali CFL, da cevni ventilator piha tik pod njo in jo malo ziba?
Kupila sem timer v Mercatorju(enakega kot ga prodajajo pri Hempati-i za kar pol dražje:D) in se mi zdi da ima napako- danes sem po tem ko je timer izklopil cfl-ko popravljala omaro in opazila,da se je luč prižgala za pol sekunde in spet ugasnila...to se je ponovilo ene 5x....gre za tale timer z relejem
http://www.hempatia.si/izdelek_TIMER-PROFESIONALNI-Z-RELEJEM-3-X-600W
Zanima me ali je krivda moja pri površni vezavi, ali je kriv timer,ter ali je s tem kaj narobe za rože oz. ali obstaja možnost za kakšen stik?
Ta teden imam namen postaviti tudi growbox s hps-ko in me zanima, kako bi bilo najbolj smiselno povezati ventilacijo omare(2xkopalniški vent) z ventilatorjem in karbonskim filtrom growbox 250w kita (ventilator Inline 100)?
Še nekaj vprašanji glede omare: Ali bi lahko za te mere(55x45x190) kupila 250w CFL-ko in ali jo lahko namestim na isti reflektor kot 125-ko, ter če se sploh splača kupiti močnejšo žarnico za te mere? Zanima me tudi ali lahko dam več plasti navadnih najlonk čez ta dva cevnata ventilatorja?
Moja izbira:
Church/Frisian Dew/Lemon Skunk/Ams in Shaman
Nabralo se mi je kar nekaj vprašanj in sem jih prišparala za en post, kljub temu, da je verjetno na vse že bilo enkrat odgovorjeno..za to se opravičujem,za odgovore pa že vnaprej zahvaljujem