OdgovorNapisal/-a GanjaKmet » 08 Mar 2005, 21:05
Lej čist enostavno
men so recimo pokazale spol zaradi mraza pa jim nebi bilo treba ker sem itak vedu da so ženske luč je bila pa na 24/0
lansko leto pa sem moral pogledat spol ker sem delal iz semen
in sem jih imel nekaj časa na 12/12
To sta oba načina in enega smo zgoraj razložili drugega(12/12)
pa itak vsi poznamo
seveda ne bomo nosili ven samcev (vaška logika)
No in pač rožice se kar naenkrat znajdejo v fazi cvetenja....
To pomeni da jih je treba spraviti nazaj v vegetacijo......
in ko jih spraviš nazaj je to zvegetirana rastljina...
Pač extremni primeri ki se seveda dogajajo.
Tudi tebi bo v topli gredi pri tem polarnem mrazu stavr za nekaj časa zacvetela.
V gredi naj bodo rože toliko časa da zvegetirajo nazaj to pomeni da začnejo rasti zopet veje cofki pa se počasi posušijo.....da postopek pohitriš jih lahko celo porežeš in skadiš enga na easy
To narediš takoj ko se začnejo sami malo sušiti.
ven iz grede pa šele ko si 100% da spet vegetirajo
če so ti šle slučajno v cvet
seveda jih bi pod lučkami 24/0 in tapravo temperaturo še hitreje spravil do vegetacije
Kdaj bi jo jaz presadil : hahahahaha
Lahko isti trenutek ko zemlja ne zmrzuje več tak je moj predlog čeprav nekateri tukaj čakajo do konc aprila in mislijo da je vseeno tudi če je to konec maja ?????
Jaz sem jih imel lansko leto pod snegom(zadnji 2 odjuge) in sem jih zaščitil z naluknjanimi plastenkami od bibite 2L
Učinek tople grede pomaga in pod plastenko so rezultati fenomenalni kot v topli gredi samo da ima vsaka svojo .
po 10-ih dnevih je plastenka polna zelenja ......okoli plastennke pa še vedno zadnji ostanki snega ??
Zato bom prvo rubdo odnesel v naravo takoj bo zemlja nad 0 stopinj seveda zaradi vode. Rožam ponoči mraz vsaj do -5C preverjeno nič ne škodi. Čez dan pa jim je pod plastenko spet neznansko vroče......
Imam že gnečo zato bo šla prva runda ven takoj ko bo izpolnjen ta pogoj...plastenke imam že narejene od lani.
luknje tudi samo še malo bioposta, kamene moke, pa bogatina
pa se sezona začne.
PS. Tam kjer si napisal da je topla greda nujna imaš prav pa tudi tisti ki je nimajo lahko uporabijo bibitko, razne polivinile kak star avto ki ima vsa stekla=(odlična topla greda - preizkušeno)....pa še kaj bi se našlo...
upam da je sedaj dovolj razumljivo
Spoznavanje narave in družbe (SND)