Moped je samo za dovoz materiala v bližino in še to ne neposredno. Material se odloži/skrije v grmovje in potem greš spočit peš potiho popedenat plac.Jaz to delam jeseni in vzamem košarico za gobe seboj, pa pesa, pa greva. Če se preveč namučiš z prenašanjem materiala ti zmanjka moči za kopanje jam. Jaz si material vedno zvozim z mopedom cca 500m stran od placa. Na kraj pameti mi ne pade, da bi nekaj kilometrov pešačil z 20-30 kg na hrbtu in to večkrat. Že tistih 500m mi je kar lep adrenalinski športek. Škoda da ne morem imet walkmena in poslušat zraven kakšen HC speed metal.
Če bi imel prehuda "športna" nagnjenja nebi kadil trave ampak bi se butal z anaboličnimi steroidi hahahahaha.
http://24ur.com/novice/crna-kronika/za-policisti-in-cariniki-uspesen-december.htmlČe se zameša za 2-3 karjole (šajterge) robe to ni več sprehod ampak muka isusova.
Pa še to. Če zvoziš z mopedom, se to zgodi hitro, in je že zaradi tega manj možnosti da koga srečaš in da te kdo sreča z nahrbtnikom in ima čas da se te ogleda. Z mopedom padeš hitro mimo in če že koga srečaš se pač odpelješ še 2 kroga, kao da se izživljaš,divjaš, glumiš mulca, ki tera moped in uživa v terenski vožnji. Včasih smo to delali za zabavo.
V naslednji rundi pa si umirjen gobar s psičkom, v zeleno rujavi odpravi. Pa gobe obvezno vse pobrati tudi strupene, da izpadeš ful strokovnjak če koga srečaš ko ti glega v košarico hahahahaha.
Jaz se nikoli ne bojim koga srečat edino med kopanjem me mal prpa stiska hahahaaha . Samo drugi film je treba vrteti kot se dejansko dogaja. Upam, da bo komu pomagala kakšna taktična.