OUTDOOR2012

Gojenje konoplje na prostem ("outdoor")
belivitez

Re: OUTDOOR2012

Post by belivitez »

drugač je tud ta za katero sem razmišljal kar dobra..... in sicer prazne plastenke prerežete po dolžini na pol in jih navzgor "naredite žleb" položite v svoje luknje, velika luknja 50x50 2 taki plastenki ....itd. nevem kaj pravte?

itak je treba ob deževju biti pozoren glede gnitja korenin, seveda tudi dobro razmisliti koliko plaskenk zakopat da nebi bilo preveči
Mravlja

Post by Mravlja »

Quote:
ja sej te štekam... sam jz grem raj čim manjkrat na plac d se ne izpostavljam prevečkrat..tole tvojo idejo sm pa tut že razmišlu...

Ne sekiraj se bilke zdržijo zelo dolgo brez dežja.

Belivitez: Jaz se še nikoli nisem rabil sekirat da bi korenine zgnile zaradi dežja ali pa zaradi bilo česa drugega, saj ne stojijo v vodi, razen če je kakšnaa poplava.
lolsnap

Post by lolsnap »

A je kdo probal tabasco sprej proti srnam ? Mal tabascota nakapaš v vodo, pa popršiš po rastlinah. Vrjetno zvečer, da jih nebi sonce ožgal. Menim da srne nimajo rade mehiške hrane, jest sm to včerej našprical
Virtuoz

Post by Virtuoz »

En problem imam.
Že 2 rastlini (veliki okrog 1,20), sta se mi zlomili tam kjer sm jih prvič vršičkal in sta nastala 2 glavni veji,...

a je stičišče preobremenjeno? KAj naj naredim?
chetach

Post by chetach »

@virtuoz: mam podoben primer na eni moji, sicer meni se je to zgodilo pri prenašanju ampak vseeno, js sm z duct tapeom fajn oblepu okol in je to to, ga bom pa kar pustil tam gor za vsak slucaj
Virtuoz

Post by Virtuoz »

Pametno,...
Še nekaj bi vprašal,... ene rože so lepo košate,... ene pa niso (majo sicer veliko vej vendar so vse na enem mestu,...)

razmišljal sem, da bi si naredil ene 3-4 kline za vsako rožo,.... jih zapičil v zemljo in privezal z vrvjo za vezanje trt,.... a mislite, da ko bo močan veter bi znalo to zlomit ?? ali svetujete kaj drugega?

ali naj dam še 2-3 palice(visoke cca 1,5m) in privežem vsako vejo k svoji palici?

kaj bo boljše za veter?
experience

Post by experience »

Quote:
Pametno,...
Še nekaj bi vprašal,... ene rože so lepo košate,... ene pa niso (majo sicer veliko vej vendar so vse na enem mestu,...)

razmišljal sem, da bi si naredil ene 3-4 kline za vsako rožo,.... jih zapičil v zemljo in privezal z vrvjo za vezanje trt,.... a mislite, da ko bo močan veter bi znalo to zlomit ?? ali svetujete kaj drugega?

ali naj dam še 2-3 palice(visoke cca 1,5m) in privežem vsako vejo k svoji palici?

kaj bo boljše za veter?

Za veter je najbolše lst pomoje, ker so bolj nisko pri tleh in je manj možnosti da počijo..

lp
Virtuoz

Post by Virtuoz »

samo so že prevelike za lst,...imajo že vse cca 120-140cm,...

jaz bi zabil kar kolce ter jih privezal
WithoutName

Post by WithoutName »

Virtuoz: men se je isto naredl da mi je šla tm kr na pou k je bla prvič vršičkana.xD...tko za ene 5 cm je šla narazn, pa sm jo sam skupi z eno špago zalepu pa pustu pol za dva tedna, pa pol ne več tok obremenjevt pa narazn vlečt k jst sm spet pol vleku in je še enkrat počl, tko da pazi, se pa čist vse lpo pozdravi
lp.
Virtuoz

Post by Virtuoz »

sej ni to,... meni se je prow odlomila,...
mene bolj zanima to zaradi tega, da vem če se mi splača da pride več sonca v sredino biljke,...
Post Reply