Outdoor screen of green

Gojenje konoplje na prostem ("outdoor")
sticky

Re: Outdoor screen of green

Odgovor Napisal/-a sticky »

od vsake rože ki jo boš mel, naredi en klon. označi, da boš vedel kam kateri spada (od katere mame je), potem pa daj te klone na režim 12/12, lahko tud pod coolwhite, če nimaš druge luči. v 2-3 tednih bi morali pokazat spol. tisti ki se izkažejo za moške, njihove mame lepo vržeš vstran. kar je ženskih pa uporabiš mame in klone, da nadomestiš izpad, zaradi dedcev.

seveda moraš pred preklopom na 12/12, klone ukoreninit.

lahko bi dal tudi celo rastlino na test, sepravi brez kloniranja. ampak v tem primeru tvegaš deformacije in/ali celo hermije. če pa maš srečo, pa lahko tud kraljico sezone dobiš. ampak to so že druge epizode hrabrega miška..
h4cky

Odgovor Napisal/-a h4cky »

začni z kloni pa bodo vse 100% ženske

heki
LojzeVrtnar

Odgovor Napisal/-a LojzeVrtnar »

hmmm.
k jest sm zdle sele dal kalit in mam nekih 100 lanskih semen, tko da ze ce jih samo 50% skali bi bil to precej velik podvig vse sklonirat in dat pod lampo, sploh ker tega nism se nikol delal.
najlazje bi bilo res klone dobit sam ne vem kje, pa tut dinarjev bol ni.
mislte da bi bilo dost ce bi ble roze 10 cm od tal, mislm da bi bla mreza nekak 12-15 cm od tal??
hvala za nasvete.
a coolwhite je pa ubistvu navadna neonka
a k bi mel klone na 12/12 in bi mi pol zacel ze cvetet, pol bi jih pa ven prestavu, spet na 20/4 (kao). jih nebi to namedl in ji poobojespolilo???
Nisem na tvoji strani. Sem na strani argumenta.
sticky

haha 50 rož bi ti na vrt dal? yeah

glede klonov ni panike če ti gre kakšen v hermija, itak maš mame in pokloniraš kolkr rabiš. sicer pa ne gre tako pogosto, vsaj meni se je to zgodilo samo prvo leto na treh rožah. pa še to so bli tud ostali šoki prisotni

glede višine mreže, pa malo računaj na kak dež tam jeseni. se ti zna kako masovno gnitje zgoditi zarad prenizke mreže, zato previdno.
puhek

Odgovor Napisal/-a puhek »

nekaj, da razčistiva. če sem prav razumel bi ti klone dal na cvetenje - 12/12 in potem prestavil ven? če to narediš v tem času bodo kloni spet sami prešaltali na rast, ker konoplja je fotonična rastlina in se orijentira na dolžino dneva oz. svetlobe. v tem času se dnevi daljšajo in ona to razume, da mora rast. ko pa se začnejo dnevi krajšat, one poštekajo, da prihaja konec leta oz. zima in začnejo "rodit" oz. metat vrhe. pompa je enoletnica, ves proces naredi v enem letu.
če si mislil, da bodo kloni nadaljevali s cvetenjem se motiš, žal.
botanicarka

Odgovor Napisal/-a botanicarka »

čisto odvisno od genetike. nekatere slabše (nestabilne) sorte se ti prestavijo nazaj v vege, čim ima noč manj kot 12 ur. nekatere bolj stabilne pa ko enkrat začnejo cveteti, jo nazaj v vege spraviš samo še s konstantno 24/0 osvetlitvijo par dni/tednov, pa še to se kdaj ne da. tako da če je genetika precej stabilna, je ne boš spravil nazaj v vegetacijo če jo cvetočo neseš ven spomladi.
sticky

uh botanchy, to pa nevem če čist drži. namreč, dušik preprečuje cvetenje. ni vse odvisno zgolj od svetlobnega cikla

je pa res, da se včasih vleče to obdobje, prehoda nazaj v vege, kr zlo dolg...
botanicarka

Odgovor Napisal/-a botanicarka »

jaz sem moje eno sezono gnojila z NPK 20-20-20 (na 2-3kratni dozi) čez celotno obdobje rasti, pa so vse normalno zacvetele in dozorele.
sticky

ja to si z kristalin UNIVERZAL delala!? bi mogla START met, tam je dušika polna skleda.. 32-10-10 semizdi. to sm mislu, tam ko sm reku, da se da z dušikom kaj nardit.

btw mojstri (malo off kueščn) ali drži: 32-10-10 = 3.2-1-1 ?
rasta11

Odgovor Napisal/-a rasta11 »

Mi na primorski nimamo gobarjov =)...ampak imamo ljudi ki pobirajo šparge.
Konoplja.org
Izobrazevalna in poucna stran o nasem najljubsem zeliscu
Odgovori