Quote:
Ok fantje in dekleta tkole je..Lihkar sem popival z lokalnim bigass kmetom in sem povprašal za par uporabnih informacij, katere bi nam koristile.
Glede koruze ki je namenjena za silažo je tako: Čas žetve je odvisen od količine dežja.. Če je obdobje sušno se koruza silira zelo zgodaj..rekel je da se zgodi da tudi 20 avgusta.To je najbolj zgodaj. Če je sezona normalna pa nekje v prvi polvici septembra.. Tko da se da v koruzi sadit zlo fajn, ne mislim zj cel faking nasad 20 rož, ampak recimo 5 max, seveda zgodnjih sort.. Še vedno je nek riziko da ti kravice pojedo pridelek..
Ko sem mu omenil MJ pa je rekel da naj jih kar kresnem not ene par brez skrbi.naaaaajs
![]()
![]()
Kdaj pa se posadi skaljeno seme v zemljo da ne izstopa zaradi velike velikosti ali pa ni tako majhna da jo zamori senca od koruze(Kako velika mora bit koruza ko posadimo) ? 

Glede koruze ki je namenjena za silažo je tako: Čas žetve je odvisen od količine dežja.. Če je obdobje sušno se koruza silira zelo zgodaj..rekel je da se zgodi da tudi 20 avgusta.To je najbolj zgodaj. Če je sezona normalna pa nekje v prvi polvici septembra.. Tko da se da v koruzi sadit zlo fajn, ne mislim zj cel faking nasad 20 rož, ampak recimo 5 max, seveda zgodnjih sort.. Še vedno je nek riziko da ti kravice pojedo pridelek..
prevec komplicerate mau bl na izi fantje haha