Quote:
Lepe rože vsi skupaj...Kokr zgleda nam je zaenkrat vreme letos naklonjeno. Upam da zdrži še ene 3 tedne
Imam 2 preprosti vprašanji:
1.Če je rastlina dobila med gnojenjem 10L vode na teden in je sedaj 2tedna pred koncem in je ne gnojim več - koliko vode sploh še rabi da dokonča in ali je sploh smiselno še zalivati?
2. Kako je z rjavimi in rumenimi listi pri tleh rastline - jih odščipnem ali pustim..Zanima me predvsem z vidika vlage in plesni na cvetovih,ali je boljše da ima rastlina več listov ali manj in ali jih vi v zadnjem tednu kaj redčite(tudi dobre liste).
Prebrala sem si velik nazaj in nisem našla točnega odgovora nekoga z lastnimi izkušnjami, 30 litrov pa je za moj hrbet enmal preveč, da bi brez potrebe nosla.
Aja pa za vse ki ne veste kdaj točn bo žetev..včeraj sem kupla mikroskop za smešno ceno 10€-pol nimaš ke falit
Že vnaprej hvala za odgovore
1.zadnja dva tedna kar fajn zalivaj z vodo da spereš čimveč gnojila iz zemlje...v glavnem čimveč vode a preveč tudi ne...jaz bi ti rekel da zdaj v zadnjih dveh tednah zaliješ recimo 3x mogoče celo 4x po 2-3L na rožo...verjami da jim bo ugajalo

2.vse in res vse rumene liste potrgaj ostale pusti!!!
jap malo še malo...jaz samo upam da mi ne ukradejo še tega kar mi je ostalo...letos sem res imel NESREČO in to totalno....fak..sem že razmišljal da sploh več nebi sadil in se trudil ampak samo iskal in trgal rože ker to kaj se mi je letos zgodilo je pa nenormalno in zelo boleče...padli so mi namreč trije placi od štirih...upam da mi še tale zadnji plac ostane oz preživi vse nadloge tega sveta..
drugače pa vas moram vse pohvalit kajti imate čudovite rožice!!!
lp

) in tiste ki zacnejo rumeneti, odvisno kok pogosto hodis na plac. Ni pa treba trgat zelenih, v katerih se se odvija fotosinteza...
,,in sicer moj GWS: