OUTDOOR 2009
Re: OUTDOOR 2009
Quote:
sej drugače daš pa pepel, sej na zemlo ne dost upliva
pepel reagira izrazito bazično, zato koristi zemlji ki je kisla z nizko ph vrednostjo.. je pa fajn za u kompost ker ima veliko apnenca ki pripomore k razgradnji...
sej drugače daš pa pepel, sej na zemlo ne dost upliva
pepel reagira izrazito bazično, zato koristi zemlji ki je kisla z nizko ph vrednostjo.. je pa fajn za u kompost ker ima veliko apnenca ki pripomore k razgradnji...
Zdravo. Jst pa zdj prvič sadim outdoor,moj 1. poskus sajenja je bil drugače indoor,ki mi je glede na slabe svetlobne pogoje(60w navadna žarnica v lučki za pisalno mizo) kar vredu uspelo,saj sem se lotil celo LST tehnike,ki je sicer uspela, vendar količinsko zelo razočarala...za outdoor pa imam še nekaj vprašanj...
Kot prvo me zanima, ko berem vaš forum, veliko omenjate različna gnojila, ki jih kupujete v trgovinah, jst bi pa uporabil kar domači kompost, ki se je že zelo uspešno razgradil in je že zelo podoben črni prsti... Bo to vseeno opravilo svojo nalogo?
Svoje rastlinice sem drugače že posadil in se trenutno sončajo na okenjski polici, pa me zanima, do kdaj je najbolje da tam tudi ostanejo, oz. kdaj naj jih presadim ven?
Potem me zanima tudi,če je potrebno rastline, ko so že zunaj, kaj ograditi, saj v mojem okolišu mrgoli srnjadi, pa se bojim, da jih bodo premamile in jih bodo pojedle
Mogoče še kakšen splošen nasvet, kako poiskati primeren prostor za sajenje, drugače pa je to kr to
Za pomoč pa hvala že vnaprej
Kot prvo me zanima, ko berem vaš forum, veliko omenjate različna gnojila, ki jih kupujete v trgovinah, jst bi pa uporabil kar domači kompost, ki se je že zelo uspešno razgradil in je že zelo podoben črni prsti... Bo to vseeno opravilo svojo nalogo?
Svoje rastlinice sem drugače že posadil in se trenutno sončajo na okenjski polici, pa me zanima, do kdaj je najbolje da tam tudi ostanejo, oz. kdaj naj jih presadim ven?
Potem me zanima tudi,če je potrebno rastline, ko so že zunaj, kaj ograditi, saj v mojem okolišu mrgoli srnjadi, pa se bojim, da jih bodo premamile in jih bodo pojedle
Mogoče še kakšen splošen nasvet, kako poiskati primeren prostor za sajenje, drugače pa je to kr to
Za pomoč pa hvala že vnaprej
Quote:
Sonce vseeno rabi, zato je bolje dati nekam, kjer je več sonca, pa delaš hobotnico, jo pripenjaš na tla, in zakamufliraš med ostalo rastje.
Je ta hobotnica podoben način dela kot pri LST tehniki za indoor?
Sonce vseeno rabi, zato je bolje dati nekam, kjer je več sonca, pa delaš hobotnico, jo pripenjaš na tla, in zakamufliraš med ostalo rastje.
Je ta hobotnica podoben način dela kot pri LST tehniki za indoor?
-
pehpeh
berem iz knjige BIOVRT-ilustriran priročnik za sonaravno vrtnarjenje:
preventivni ukrepi proti polžem:
-tla potresemo s smrekovimi iglicami ali z ječmenovo slamo,
-okoli rastlin zlijemo kavno usedlino,
-rastlinski izvlečki s katerimi zalivamo vrt(begonije, drobnjak, rman, pastinak...).
-potresanje rastlin ali tal s prahom iz alg/ lesnim pepelom ali kamninsko moko(po dežju posipanje ponoviti...).
pol če bi dal kalcivit, ki je podobne sestave kot kamena moka bi blo kul proti polžem?
preventivni ukrepi proti polžem:
-tla potresemo s smrekovimi iglicami ali z ječmenovo slamo,
-okoli rastlin zlijemo kavno usedlino,
-rastlinski izvlečki s katerimi zalivamo vrt(begonije, drobnjak, rman, pastinak...).
-potresanje rastlin ali tal s prahom iz alg/ lesnim pepelom ali kamninsko moko(po dežju posipanje ponoviti...).
pol če bi dal kalcivit, ki je podobne sestave kot kamena moka bi blo kul proti polžem?
proti polžom sem mel jas lani take modre male kroglice pa ni blo problemov drugače pa nevem točno kak se reče jas sn v kaliji reko ke bi mel pužomor pa sn to dobo
torej, sem že vprašal pa ni bilo odgovora še: a morem rožcam kaj krajšat dan do 15.maja ali pustim 18/6 in 15.maja fliknem ven? hvala.
boljse je da skrajsas da ti pol nebojo zacele cvetet ko jih bos dau ven
aha tako.. hm kako se že glasi una stran, kjer vidiš dolžine dneva v letu? thank you
http://www2.arnes.si/~gljsentvid10/ast_kalk.html