OdgovorNapisal/-a lojze » 12 Nov 2005, 20:58
Bliža čas pošiljanja vzorčkov za testiranje pridelka. Tule je opis mojega postopka:
Če pošiljam samo za tejstat (brez kakšnih klonov zraven), potem to naredim na sledeči način:
1. V gospodinjsko folijo (prozoren polivinil, zelo tanek) zavijem vzorček,
2. Zavitek vstavim v prst od rokavice za enkratno uporabo, ki je iz latexa (kupiš npr. v lekarni), ki ga 2x zavozlam. To je po mojih izkušnjah edini sistem, ki ne oddaja lepega vonja vzorčka. Če nimaš rokavice potem daj v kondom in zavozlaj,
3. Tako pripravljen paketek dam v kuverto, ki je za pošiljanje cd-jev po pošti (ki ima "mehurčke", da se občutljivi material ne poškoduje in je dovolj močna, da se brez veze ne strga), ker se čez njo ne čuti vsebine,
4. Na kuverto dam dve znamki za pismo (je le malo težje kot navadna pošiljka),
5. Gotovo pošiljko zbrišem z mehko krpo (da pobrišem eventuelne prstne odtise, ki bi se slučajno pojavili na njej ali pa so tam od prej),
6. Vržem v poštni nabiralnik, nič priporočeno ali kaj podobnega. Pazim pa, da je to nabiralnik v drugem kraju (ali pa vsaj na drugi pošti) in da ni pokrit s kamero.
Priporočam, da VSE opisano delaš v zgoraj opisanih rokavicah, da ne bo prstnih odtisov.
POSEBEJ PAZI:
a. Kako boš trgal selotejp (če ga rabiš za dodatno polepitev kuverte), da ne bo gor prstnih odtisov!!! Trganje z zobmi odsvetujem (zaradi sline),
b. Da naslov sprintaš in ga potem nalepiš na kuverto (pa spet pazi na prstne odtise, jaz tudi papir za print prijemljem z rokavicami). Rokopis odsvetujem,
c. Da znamko omočiš pod navadno vodo (da se nebi slučajno kak zagnanec lotil iskanja DNK kode iz sline pod znamko...).
Če pa je zraven še klon (ki je v PVC vrečki, ki je znotraj navlažena, klon pa pomočen v prah za kloniranje), potem gre vse skupaj v ovitek od video kasete. Kuverta je potem debelejša in je zato najti nabiralnik, ki ima dovolj veliko odprtino.
Se strinjam – ta način sploh ni poceni in zahteva veliko časa. Ampak je neprecenljiv občutek, ko veš, da bo nekdo užival v tvojem dosežku in znal ceniti tvoj trud. Preverjeno v praksi!
LP Lojze
LOJZE
Ko bom velik bom imel zelen traktor in kmetijo na Blokah!