OdgovorNapisal/-a krastacha20 » 17 Nov 2008, 22:10
Agnes, jaz ne vem, kakšen karakter si ti (na forumu je itak vsak superioren), ampak dejstvo je, da ljudje množično pišejo o tem, kakšne probleme imajo z nehanjem. In dejansko verjamem, da marsikaterega vrže v depresijo, ko neha pohat, poznam tudi sam 2 taka primera (moja vrstnika). In tudi to nekaj pove, da obstajajo tudi že pri nas ljudje, ki si poiščejo strokovno pomoč odvajanja od konoplje! Tisto, da trava ne zasvaja, že zdavnaj več ne drži. Ker je ravno največja finta v tem, da je psiha lahko še veliko bolj zajebana kot sama fizična odvisnost. Dobro, švicanja, divjanja ipd. naj ne bi bilo, gre pa za kompleksen pojav, navado, ker do smo do ganje tudi čustveno navezani. To pa lahko hitro pripelje do raznih depresivnih motenj, razdražljivosti, nemirnosti ... Če si sam tako močan, da lahko brez najmanjšega napora nehaš, pridi čez pol leta do mene in mi reči, da si brez problema nehal - segel ti bom v roko in ti čestital! Dokler pa ostane pri tem "lahko bi, pa nočem", "zakaj bi, če ne rabim" ... je to še veliko, veliko korakov pred samo odločitvijo. Seveda, ob predpostavki, da gre za KRONIČNEGA uživalca, ki ga poha (večinoma) sam.
ZIKI,
moraš najprej probat, kako je biti in funkcionirati trezen, potem pa pametovati. Tudi sam sem kadil jointe pred fitnesom, faxom, eventi ... in posledica je bila le ta, da sem iz eventa prišel totalno sfukan in v bedu (sploh če je bil kak močan skunk). Ti kar kadi pred treningi, tekmami, samo vedi, da takrat ne boš funkcioniral tako, kot bi lahko! Pika!
mark0,
povsem prav imaš, tudi trezne lahko marsikdaj zjebe! Zdaj mi pa ti povej, kaj si v teh 10 letih pohanja ustvaril? Čisto objektivno ... Ali imaš res tako polno in aktivno življenje, kot bi ga imel, če tistih par pljugic na dan ne bi bilo?? Koliko ur dnevno spiš? Se zbujaš spočit ali še bolj zjeban??
In še nekaj: Če nekdo vsakodnevno, več let uživa stvar, ki jo ima izjemno rad, ki mu je ena izmed prioritet, ki jo je užitek uživati, ki mu hkrati povzroča še izjemno prijetne občutke, s katero lahko odkriva stvari, ki jih trezen (kao) ne more ... je po moje totalno nelogično, da bi stvar lahko naenkrat čisto opustil. Zaradi naše zajebane psihe.