Sedaj pa me zanima ker na forumu berem vase clanke, navodila kako vzgojiti le to, me sedaj zanima, vse slike prikazujejo zelo majhne rastline in zelo kosate, meni pa se je zgodilo ravno obratno. Rastlina je velika okoli 30cm, listkov pa ima zelo malo. Slisal sem ze da ima premalo svetlobe. Ker je to moja prva indoor vzgojena, in nasplosno prva rastlina ki mi jo je »ratalo« vzgojiti. Sedaj me zanima v cem je scena da je rastlina dokaj velika, na njej pa skoraj nic listov, mislim listi so, jih je bolj malo, pa se te so zelo majni. Poteg tega pa me skrbi tudi to, ker je bila rastlina zlomljena po pomoti, sedaj pa me skrbi da se bo zlomila sama od sebe(imam jo podprto z dratom). Ima namrec zeloo ooozek stebelj. Na slikah ki so prikazana na tem forumu, so vse rastline nizke, imajo debela stebla, in so dokaj kosata(razrascena) proti moji.
Drug problem pa je, ker nameravam jutri z mami doma rastlino presaditi v tegelcek ki ga bo imela samo zase, me zanima naslednje. V kleti sem nasel tegelcek in podstavek dokaj primerne velikosti, ali lahko v ta tegelcek dam malo zemlje ki jo doma uporabljamo za balkonske rastline, in da notri dodam se malo npk gnojila(v obliki kublic) in nasel sem tudi floris v obliki tekocine. Je pametno v novo zemljo zmesat npk gnojilo in potem cisto na malo zalit z flortis-om? Prilaga se slike rastline, moram pa dodat da za rast le-te ne uporabljam nobenih neonk, ampak samo dnevno svetlobo in nato zvecer se ene par uric svetlobe izpod luci v sobi. To je moja prva rastlina, tko da res blage o tem, sorry za cudna vprasanja, sm ze prej skor ceu forum prebral, sam mogu se en topic postavt