lol agn' ...razloži kaj hočeš povedat

*vrtnar
ne samo v teoriji, ampak tudi v praksi se izkaže tako.

1. to z sobno lučjo sem dal skoz par let nazaj.
2. si tudi predstavljam kaj misliš da ti veje rastejo 'cikcak'
...sem že videl dosti takih zadev, to ni pogosto vzrok zaradi mutacije... pa raje pustimo to za drugo temo. Drugač pa tale 'cikcak' varjanta je v določenih primerih tudi povezana z svetlobo.
-zasadil sem naslednji indoor potem pa je blo preveč žensk. bilo je konc novembra pa sem eno bilko postavil zraven okna v sobo kjer sem za pc. skrbel sem za zdrave korenine in rastlina je bla zdrava. Nič je ni motil dim od sorodnikov ...ampak ono ko sem za nekaj časa mel vklopleno sobno luč (klasik wolf), to pa je vplivalo na njo. Glede na to da je odzunaj bil dan kratek 10 ur, bi morala cvetet ..pač kolk bi dopuščale razmere (oblačno/snežno vreme)..tak je bla za okras...vsekakor bolje kot za v koš!
Prva dva tedna je še nekaj hotla cvetet, potem je za kake tri tedne kr ustavla rast. Sobna luč jo je zmedla oz. poljubno prižiganje in različni (tudi dolgi) časovni razmaki do izklopa. To kar je včasih brez luči padalo na njo, svetloba od monitorja in žerjavica (joly) ...to je verjetno ni motilo (npr. dojema kot luno in kaki nočni požar ...če je ne zažge, jo ne ubije:)
Nekaj je hotla cvetet pa potem spet ne ...ampak nič ni zbolela. jaz sem jo razumsko hranil, vzdrževal pH, 1x na mesec spiral z dosti vode (da se sperejo soli iz zemlje)...in ostali detaili.
V glavnem ona bilka je živela celo zimo, marca pa se je dan že tolko podaljšal, da je odločno spet začela vegetirat. Počasi so se pojavili tisti tri-peresni listi (značilne oblike ko pride bilka v re-veg fazo).
Takrat sem jo zasukal za 180° ...zgodilo se je pričakovano in rastlina je začela vejice poganjat proti svetlobi. Do konc maja se je kr privadila in tiste nove veje so začele lesenet. sem jo še presadil v malo večji lonec in potem spet posatavil pod malo drugačnim kotom. oleseneli deli so ostali na mestih ..nove vejice pa so spet silile na ono stran kjer je okno. To je pol tudi rastlo vse cikcak. Bilki to ni pasalo. Izčrpa energijo, da se morajo (listi,veje) na novo orientirat proti svetlobi.
No kasneje je nekak bogo zacvetela, listi so začeli umirat, serijsko ...ko sem jo požel je bla stara skoraj celo leto. aja pa cofi so bli bogi, bolj listnato pa puhlo. drugač vonj in okus pa nista bila slaba in nasploh funky rastlina, ki je prinesla bogato izkušnjo. Od vseh bilk sem največ časa preživel z njo, nikol je nebom pozabil! RIP

pl