ok, prebral celo temo
zdej mam pa par vprasanj, a je mozno, da na kaksnih vikendih, kjer ni glih strjeno naselje in kdo ve kaksno elektricno omrezje, napetost niha? Kako bi to vplivalo na HPS luci? Prebral sem, da je imelo vec ljudi tezave z njimi, eni zarad dusilke, drugi zarad starterja enim so przigal in ugasal luci.
Sam sem totalen zacetnik v praksi indoor gojenja, dobr mal sem gojil na balkonu random semena, sam to bol zato, da sem dobil mal obcutka, kako se razvija rastlina, kje je treba mal pristrizt, itd.
Za svoj prvi indoor projekt sem si zamislil en relativno mejhn box, tam nekje 50x50x60(mogoce 70), not bi nabasal kokr je mozno lowryderjev, pomoje bi jih dal not komot ene 9 (3x3). Zdaj pa ne vem, kaj se splaca uporabit za tako relativno majhno povrsino in glede, da je box relativno majhen bi meu tud velike problem s segrevanjem. Zdej al bi sel na HPS 150W, pridobil mal vaje v tem boxu in potem eventualno sestavil vecji box za cvetenje in not preselil to lampo, ta mejhn box (50x50x60) pa bi potem uporabljal sam za vegetacijo. Al se mi bol splaca, dat not ENVIROLITE 200W (pa pac menjat bele in rdece)? Zdej mam nekaj vprasanj. Kako zahtevna je selitev osvetljave iz enga v drug box? Kolk prostora zasede sam HPS (na kolk dodatne visine v boxu moram racunat), a se mi splaca cool tube delat al je to ze nujno zarad vrocine? A so mozni problemi z napajanjem? A se sploh splaca 150W kupit za tak box al morm it na mocnejso? Kolk taka konfiguracija sploh pride? Kolk more bit luc oddaljena od lowryderja (verjetno vec kot ob obicne?)? A mislite, da je 60cm dost za lowryderja+razdalja do HPS+sama HPS?
Upam, da ni tolk nepregledno kakor se men zdi
LP