Katera zarnica?
Re: Katera zarnica?
ma pejt na stran od elektra, poglej cene pa si zračuni. Če ne znaš, prebrski mal al pa mal uporab logiko, res je težko zajebat.
The newb is back.
-
mravlincek
pa če te zlo skrbi za elektro račun si pa naštimi timer na ta nizko tarifo..torej od 22h do 6h..seprav je najbolš če ti luči gorijo čez noč...pa pač dopovdne neki časa..al pa tolk pred 22h da uštimaš tok ur svetlobe za rastline kt rabiš..
Sej ti ni treba javit, vendar, če to storiš, ti k mesečnemu obroku zaračunajo še ta znesek zraven, da na koncu leto, ko se delajo obračuni nimaš še kaj več za plačat.
V vednost vsem ,da boste znali sami porabo izračunat pa potrbujemo naslednje podatke: Cena kilovatne ure, čas v urah, koliko dolgo je porabnik prižkan in koliko sploh porabi.
zračunamo tako:( s podatki;porabnik 100w=0,1Kw , prižgan 12 ur na dan, cena Kw/h=0,08€)
porabnik krat cena -- 0,1Kw krat 0,08€ =0,008€Kw
to pomnožimo s časom 0,008€kw krat (12ur dnevno krat 30)= 2,88 €
Torej če skrajšamo: Množimo ceno elektrike s porabnikom in s časom.
Končni odgovor:
Pri ceni elektrike 0,08€ , porabniku z močjo 100w in uporabo le tega 12 ur dnevno znese izdatek mesečno 2,88€.
V vednost vsem ,da boste znali sami porabo izračunat pa potrbujemo naslednje podatke: Cena kilovatne ure, čas v urah, koliko dolgo je porabnik prižkan in koliko sploh porabi.
zračunamo tako:( s podatki;porabnik 100w=0,1Kw , prižgan 12 ur na dan, cena Kw/h=0,08€)
porabnik krat cena -- 0,1Kw krat 0,08€ =0,008€Kw
to pomnožimo s časom 0,008€kw krat (12ur dnevno krat 30)= 2,88 €
Torej če skrajšamo: Množimo ceno elektrike s porabnikom in s časom.
Končni odgovor:
Pri ceni elektrike 0,08€ , porabniku z močjo 100w in uporabo le tega 12 ur dnevno znese izdatek mesečno 2,88€.
e to ti je maestro reply. respect
sicer sem brskal po njihovem sajtu a kaj ko je na hard nepregleden
sicer sem brskal po njihovem sajtu a kaj ko je na hard nepregleden
plants growing out of my ass
-
Baumgarteni
pazipes v eni elektro trgovini sem gledal žarnico HPS 150 ki je bila nekoliko drugačna po obliki.Imela je nekoliko bolj hruškasto obliko.Drugače pa oddaja eno št. lumnov(15000) Jaz sem si razlagal da je mogoče mišljena da bi naj visela..druge razlage ne najdem...?
Hvala za odg.
Hvala za odg.
miki kaj te kompliciraš - posadi, daj žarnico 150 w in boš videl da se ti ne pozna skoro nič.Tako kot ti je pazipes napisal, tak je in konec. Ta oblika pa je samo oblika. Aja pa če si nov v tem, ti naj povem da jaz tudi delam prvi groow indoor in da ni sploh teško.
bolše ti bo da jo postaviš ravno(ne visečo).Sem tudi razmišljaj pa spraševal, kako jo naj obrnem,pa so mi vsi svetovali da ravno(torej ne viseča).
bolše ti bo da jo postaviš ravno(ne visečo).Sem tudi razmišljaj pa spraševal, kako jo naj obrnem,pa so mi vsi svetovali da ravno(torej ne viseča).
-
Baumgarteni
Hvala sj to mi je jasno da je večja površina osvetlena če je vodoravno:) sam nism bil ziher glede žarnce k mi je mal tuja bla:) uglavnem sm jo že nabavu pa dela na polno;) pa še dost pocen je bla;)
Lp
Lp
Zdravo,
naredil sem si growbox (40x60x90 cm). Trenutno imam v njem varcno zarnico, vendar sem se ze naucil, da spekter svetlobe le-te ni primeren skoraj za nic pri rasti rastlin. Ker nimam na voljo neke velike vsote denarja me zanima, ce bi bila tale zadevca za zacetek primerna:
http://www.svetila.com/product_info.php/cPath/66_126/products_id/269
Že vnaprej hvala za odgovore
naredil sem si growbox (40x60x90 cm). Trenutno imam v njem varcno zarnico, vendar sem se ze naucil, da spekter svetlobe le-te ni primeren skoraj za nic pri rasti rastlin. Ker nimam na voljo neke velike vsote denarja me zanima, ce bi bila tale zadevca za zacetek primerna:
http://www.svetila.com/product_info.php/cPath/66_126/products_id/269
Že vnaprej hvala za odgovore
Tudi sam sem gledal tole žarnico... Kljub temu da ima že vgrajen štarter, moraš dokupit še balast --> tole in te pride skupaj z žarnico okoli 37€ če se ne motim (brez balasta ne dela). Raje poglej HPS kit, tista žarnica (brez štarterja) ki je v kitu ima 900 lumnov več, kot ta ki si jo gledal. Je pa res da pride cca. 10€ dražje.
zanima me koliko W HPS-ka bi bila primerna za box višine: 115cm, širine:58cm in globine: 36cm.