Najprej lep pozdrav vsem skupaj!
Zaradi ubitačnih cen sem se odločil da bom tudi sam začel proizvajat zel, predvsem za osebno uporabo, ter za kakega ožjega prijatelja

Prebiram na veliko zadnje dva tedna kako in kaj, pa sem se odločil da bi bilo fajn narediti en mini growbox. Zgledovati se želim po NGB growboxu iz tukaj:
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=29593Malo bom naštel kako sem si zamislil, pa bi prosil če me popravite, če sem se kje zmotil, ali pa če mislite da bi se dalo narediti bolje. Naj še enkrat poudarim da se mi gre bolj kot ne, da bi imel vsake 2-3 mesece po kakih 100g kvalitetne robe, nič več. Growbox pa bi moral biti precej samostojen (tudi do 1 teden samodelovanja, brez da bi sam kontroliral) in neopazen.
Za samo škatlo bi uporabil 19mm ojačane iverne plošče, velikosti 80x90x55 cm (VxDxŠ). Znotraj bi imel tri prostore - en kot nek utility room (elektrika, ventilator), drugi kot prostor za mamici, tretji pa kot prostor za cvetenje. Za lažjo predstavo:

Ventilacija bi bila speljana tako kot je prikazano na sliki, torej iz prostora od mamic, v prostor za cvetenje, ter nato v utility rook, kjer bi en ventilator vlekel vseskupaj ven.
Za osvetljavo bi uporabil par cool white neonk za mamice, ter eno 150W HPS v prostoru za cvetenje.
Konstantno bi imel po eno ali dve mamici (dve različni sorti), iz katerih bi potem delal po dva klona za na cvetenje.
Tehnika za cvetenje bi bila SWC (shallow water culture) in SCROG. Če prav razumem, bi prvo nabavil neko pravokotno posodo velikosti približno 16x60x50 cm (VxDxŠ), v katero bi spodaj namontiral dva bubblerja, ki bi preko zračne črpalke konstantno delala mehurčke v vodi, da bi tako korenine dobivale kisik prek vode, ter vse hranilne snovi. Korenine rastlin bi visele v mreži, ki bi bila nekako napol v vodi.
Rastline pa bi rastle do zgornje mrežice, in ko bi malce prerasle zgornjo mrežo, bi jih moral ovijati okrog mreže.
Cel sistem zgleda nekako takole:

Če sm se kje zmotil me prosim popravite

Sedaj me zanima ali ima že kdo kakšne izkušnje s podobnim sistemom in ali bi mi lahko svetoval na kaj je treba biti previden.
Poleg tega me zanima še naslednje:
- kakšen ventilator bo dovolj za tak sistem? važno je da ima dovolj pretoka in predvsem mora biti TIH
- kako bi uredil namakalni sistem, tako da bi lahko pustil avtonomno laufati growbox tudi kak teden
- nikjer nisem našel več o tem načinu gojenja - shallow water culture. Prosil bi za malo več informacij
Trenutno se ne spomnem ničesar več, ampak zagotovo je še kaj

Hvala vnaprej za vse odgovore!
LP