Nujna udelezba na posvetu!

Vse o organizaciji, sodelovanju, forumu...
skorc
Site Admin
Prispevkov: 1325
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Nujna udelezba na posvetu!

OdgovorNapisal/-a skorc » 23 Jun 2011, 07:23

Prosim, da vse, ki zanima politika do drog, tu govorim o konoplji, da se udelezi in izrazi svoje mnenje na problematiko, ki je nastala..Beri spodaj. Zelijo povisati kazni za prekrške do 479%!
------------------------------------------
Prosim, če se prijavite za predavanje oziroma sodelovanje. Lahko pa nam pošljete vaše mnenje o možnih rešitvah na mail info@zmanjsevanje-skode.si .
------------------------------------------
Vsebina:
S stališča nevladnih organizacij, ki delamo na področju drog, se nam zdi predlagano povišanje glob (predlog spremembe 33. člena ZPPPD) za posest prepovedanih drog za 239 % in 479 % za prekršek posedovanja manjše količine drog za lastno uporabo, glede na obstoječe denarne kazni, sporno, saj s tem povečujemo stigmatizacijo uporabnikov drog.
V predlogu novele zakona ZPPPD je dodan tudi nov 9.a člen o prepovedi oglaševanja živil, ki vsebujejo konopljo. Predlog uvedbe člena je argumentiran s pojavom novih živilskih izdelkov kot so na primer: pivo, ledeni čaj ali energetske pijače iz konoplje, ki so v prvi vrsti namenjene mladim in posredno s promocijo listov konoplje na embalaži promovirajo ne samo sam izdelek temveč tudi konopljo kot tako. V tem kontekstu simbol konoplje (listi) na živilu zaradi svoje prepoznavnosti skozi različne mladinske subkulture asociira na drogo in s tem tudi na njene psihotropne učinke. Menimo, da argument ne zdrži, saj je po podatkih raziskave ESPAD, Slovenija 2007 (2010) zaznan značilen upad uporabe konoplje med mladimi v Sloveniji med letoma 2003 in 2007.

LP Tomaz Koren

Hush
Prispevkov: 120
Pridružen: 29 Apr 2011, 12:06

Re: Nujna udelezba na posvetu!

OdgovorNapisal/-a Hush » 23 Jun 2011, 13:28

Se da udeležit tudi preko interneta ?

lasulja
Prispevkov: 2715
Pridružen: 21 Jun 2007, 13:14

Re: Nujna udelezba na posvetu!

OdgovorNapisal/-a lasulja » 23 Jun 2011, 17:00

Ma kaki posveti Skorc?
Edina resitev je sejat in sejat in sejat in sejat da jih bo konoplja zadusila.

Pa upam da ne boste dajali spet izjav za tv zadeti ko mambe.

Kake visje kazni? minimalno sprejemljivo je 5 zenskih rastlin po gospodinjstvu al pa se bomo sli ekoterorizem.
police in helicopter search for marihuana ...

skorc
Site Admin
Prispevkov: 1325
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Nujna udelezba na posvetu!

OdgovorNapisal/-a skorc » 24 Jun 2011, 04:01

btw, kdo pa deva zadet izjave??? Spet? WTF? Nisem pricakoval taksnega odziva s tvoje strani.

Kaj bos sejal, sej jo lahko sejes brez problema, hetarje, ce zelis..
Beri, cemu je namenjen posvet. Tako se pac dela. Na noben drug nacin ne pride do spremmeb. Lej, ce bi delal tako kot ti pises, ne bi naredili nic, saj dosedaj ni nihce nic nardil, samo glasni so vsi. Mi smo spravili v nacionalni program nase zahteve. Not je sedaj konoplja vsaj napisana in ni ignorirana,da se bomo zaceli vsaj pogovarjat na nivoju vlade za zdravstvo in uporabnike..tako da . Ali se udelezis posveta, ali razsiris novico ali pa nic ne nareds...:)

Zalostno je da so vis glasni, do sedaj, nismo dobil nobene pomoci z vase strani (uporabnikov)..tu seveda ne mislim na forum, ker ste odlicni in delate odlicno delo, ampak v delu, kjer se dela politika in kje res lahko nekaj dosezemo in kjer se potrebujejo finance, da se lahko dela. Se dobro, da je par posameznikov toliko pripravljeno sodelovati, da mi pomagajo, ker sam itak ne morem vsega naredit...

Tako da ....ali podpres zadevo ali pa jo popluvas, to je sedaj tvoja odlocitev.

LP t

Uporabniški avatar
jah
Prispevkov: 651
Pridružen: 09 Okt 2010, 13:14
Kraj: Mariborska cesta 7, Celje

Re: Nujna udelezba na posvetu!

OdgovorNapisal/-a jah » 24 Jun 2011, 10:20

Lahko bi se kaki letaki raztalali. Ne vem lahko se naredi neko vabilo ali nekaj se uploada v ta topic, da je usem viden in usak v svoji regiji okolici naprinta nekaj letakov pa se jih raztala ali pa pomeče v kaselce. Mogoče bi koga pritegnilo.
Tudi facebook bi znal biti uporaben. sigurno obstoja opcija da vsem kolegom posredujes info, pa še kakega kolega prošiš da razpošlje faofjem itd.. Čeprav domnevam da ste fb že (uporabili)
To je samo ideja z moje strani.
welcome to my lab where you can choose your own dreams.

lasulja
Prispevkov: 2715
Pridružen: 21 Jun 2007, 13:14

Re: Nujna udelezba na posvetu!

OdgovorNapisal/-a lasulja » 24 Jun 2011, 12:53

Škorc od kar smo se menili pred 3 leti se ni naredilo nič, nada, zero. Vse gre samo na slabse. Nevladne organicije, civilna iniciativa... se začnete bunit tik pred zdajci ko teče voda v grlo. Tako se ne dela ker ne dosežeš nič. Edini trenute ko kaj dosežeš je pred volitvami. Delat posvet o zakonu ki je praktično že sprejet je metanje peska v oči. Zakajse ni noben zabunil ko so dali predlog zakona o prepovedi izdelkov iz konoplje pred kakim letom. Ti bi se sedaj bunil ko imajo poslanci že oprano glavo? Več pozitivnega je naredila oddaja o uporabi konopljinega olja kot vse civilne družbe do sedaj. Mene ne rabiš prepričevat, prepričat je treba moje sosede,kar je oddaja pozitivno presenetila.
Namesto posvetov raje prvečte pred kamero pahorja, kresalko in marušiča pa naj javno povejo kdo jim plačuje da je konoplja ilegalna. farmacevtska al petrokemična industrija? In ko začnejo spet stare zgodbe o konvencijah združenih narodov je pred dvemi tedni kofi anan izjavil we lost war on drugs. Pa Slovenija ni nikoli podpisala konvencije ozn, temveč jo je jugoslavija

http://www.businessinsider.com/the-war-on-drugs-has-failed-2011-6

http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-13624303

Pa nobeden ne pricakujo od tebe da bos sam vse naredil. Ni problem pomoč, problem je ker je tema delikatna pa nas je kar nekaj ki se ne smemo izpostavljat ker imamo družine in zlobne krščanske sosede. Moti me pa to da nekaj motovilite v ilegali in ko teče voda v grlo rabite pomoč, Raje predstavi kaj ste naredili do sedaj da je prišla konoplja v nacionalni program, da vemo vsaj od kje začet.
Pa dejte poskrbet da kek in uni zadetko s trubarjeve ne bosta več dajala izjav za tv, ker naredita več škode kot dobrega. Še moja nona šteka da sta prbita
police in helicopter search for marihuana ...

Buddah
Prispevkov: 381
Pridružen: 07 Jun 2010, 12:36

Re: Nujna udelezba na posvetu!

OdgovorNapisal/-a Buddah » 26 Jun 2011, 12:11

Tut jst se pridružujem tej misli da je zadeva zelo delikatna, kar se tiče družbe okrog nas. Zase lahko rečem, da sem se vsaj malo podučil na področju konoplje, tako da lahko ljudem povem za kaj je dobra, ter kakšni so njeni učinki. Vendar je konoplja še vedno tak "tabu" med starejšimi ljudi,45+let, da si preprosto ne morem privoščit kar veselo javno oglaševat kako sem jaz "ZA" itd. Mogoče se komu to zdi hinavsko, ampak posledice, ki jih lahko prinese tako javno izpostavljanje niso kar tako. Ne privoščim svojim staršem, da bi jim kdo očital da je njihov sin "narkoman" pa čeprav vedo da temu ni tako, prav tako opravljam poklic za katerega bi lahko trdil da je precej javen, zahteva razvoj na podlagi image-a, ki si ga ustvariš pri ljudeh in javno izpostavljanje glede konoplje bi mi podrlo ves trud. Strinjam se, da je lepo in prav da se boriš za svoja prepričanja, vendar na koncu dneva ne živiš od svojih prepričanj, ampak od denarja, ki ga zaslužiš. Manjšina pa nima ravno velike moči proti večini. Žal rabimo podporo neke "večje" osebe, morda kakega politika, skratka nekoga, ki ima moč da lahko svobodno izrazi svoje mnenje. Nebi bila neumna ideja če se organizira neka okrogla miza na to temo, ter se k sodelovanju povabi te politike. Skupaj bi si lahko pogledali dokumentarec o konopljinem olju, predstavili bi pro's and con's, povabili bi kakega zdravnika, dolgoletne uporabnike itd. Ampak to je verjetno že utopija.
No to je moja kapljica v morje.

skorc
Site Admin
Prispevkov: 1325
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Nujna udelezba na posvetu!

OdgovorNapisal/-a skorc » 28 Jun 2011, 19:03

@ Lasulja: da te popravim. zakon o industriski konoplji in oglasevannju je ustavljen, zaradi posredovanja Rengea, in mene JSt sem se nato posredoval na MZ in sem zato naredil posvet..In prav ta posvet je manejen temu. In zakon je bil v obravnavi, vednar ustavljen..zakaj..Spet, bil sem zraven na stranki Zares, s katero smo MZ predstavili neumnosti ki jih pisejo in zaradi tega ni sel naprej. Bil sem tudi na M za kmetijstvo..Njihov odgovor: pripravite predlog in nam ga posljite....Zakaj pa je un z trubarjeve na tv..preprosto, ker se novinarjem, ne da iti dlje kot na trubarjevo:) (to je splosen problem nasega novinarstva) Na zalost ne morm vplivati na vse posameznike, vendar moj vpliv pa seze dovolj dalec, da sem naredil spremembe, vednar imam problem in vprasanje, saj se mi zdi,da ko rabimo podporo ali finance, da ostanemo sami

@Bleiweis: Lej jst sem se javno izpostavil in na moje veselje..samo pozitivna misljenja, saj predstavljam razumske odlocitve, ki so seevda pravilne, politicno mozne in podkrepljene, ampak, kot si sam ugotovil, res je, tudi jst moram delat za denar in zaradi tega zelim, da bi se zbirale donacije,da lahko delam to profesionalno, saj sedaj ze samo za en zakon rabim vec kot 5000 EUR za pravne stroitve, da samo en del pripravim. In kje dobiti denar..hmm ga ni, jst sem se moral poduciti o teh zadevah in prositi za pomoc pravnike, da so bili pripravljeni probono mi pomagat in uporabiti veze in poznanstva..tako da ni resitev v tem,da se ne da , ker se da..vprasanje je samo koliko kesa se lahko zbere. Ker ce je denar je tudi zakon..na zalost tako deluje politika, saj da opripravis en predlog zakona s strani NVO potrebujes strokoven/izobrazen kader in denar.

LP Tomaz

skorc
Site Admin
Prispevkov: 1325
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Nujna udelezba na posvetu!

OdgovorNapisal/-a skorc » 28 Jun 2011, 19:09

In se enkrat, ce ste iz Ljubljane, prosim, da se udelezite tega posveta, saj se gre za denarne kazni..Ne se razburjat, da se ne da nic narediti,saj ta predlog se ni prisel v obravnavo in lahko preprecimo dvig denarne kazni, ki so neupravicene in neutemeljene. Vendare potrebujem tudi podporo nas uporabnikov oziroma tistih, ki se s tem ne strinjajo ..(ni vazno ali je uporabnik ali ne!)
LP T

lasulja
Prispevkov: 2715
Pridružen: 21 Jun 2007, 13:14

Re: Nujna udelezba na posvetu!

OdgovorNapisal/-a lasulja » 29 Jun 2011, 10:37

Evo Skorc gremo od zacetka
1. kje in kdaj bo posvet? ce ne vem se ne morem udelezit
2. kdo bo sodeloval na posvetu? MNZ? Ministrstvo za kmetijstvo? Ministrstvo za zdravstvo? Urad za droge?
3. Kaka je tema posveta? Zmanjsevanje skode? Medicinska uporaba? al malo mesano

In kolikor razumem se potrebuje pravnike? oziroma dnar za pravnike?
police in helicopter search for marihuana ...


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 5 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron