dzezvick: "Rešiš se horsa zato, ker si mislim da dva dni zadet, v svojem svetu, in ne čutiš potrebe po heroinu oz. se ne spomniš da bi ga moral vzeti. In uno prvo krizo prebrodiš tako. Ampak je isti kurac npr. da bi človeka rešil od heroina: spravil bi ga v umetno komo za ene 2 tedna, pa bi se rešil krize, al pa bi uspaval človeka za 5 dni recimo. "
... ni ravno tako da se resis zato ker si 2 dni zadet... pac inicijacija traja 2 do 3 dni ja, "zadet" si nekje 24 ur, ampak ni da pozabis na hors al kaj podobnega... obratno, na hors se spomnes in se kako, v bistvu ce se gre o horsu, se ti kot katerakoli druga stvar ki cloveka muci nekako ponavlja skozi ves trip... jaz pravim temu "gugalnica"... pac na eni ekstremiteti cutis svojo zeljo po "zeljenem", na drugi ekstremiteti uvidis resitev na tvoj problem(zelja kar bi rad naredil z "zeljenim"(npr. nehal s horsom)... to je kar se zelje tice... kar pa se potrebe tice, npr. odvisnik vzame svojo dozo in ce ni na metadonu pocaka od zadnje doze najmanj 12 ur da krizo malo zacuti in da gre opijat ven iz krvi(ne iz telesa!) in takrat namesto naslednje doze zauzije ibogain... v roku 20 - 40 minut zacne delovat in pokrije obcutek krize oz. ponudi telesu nadomestilo tega kar potrebuje ko je v pomanjkanju opijatov... tresenje se prekine, tesnoba se prekine in skoraj vsi ucinki heroinske krize... zacne se "trip"... prvi obcutki, vsem sorodni, se zacnejo na slisnem podrocju tako da se zvoki "filtrirajo" kot bi poslusal svet s kovinskimi proznimi rebrastimi cevmi in zvok deluje kot da bi bil enakomerno prekinjan vsakodesetinko sekunde, oz. ojacan vsako desetinko sekunde... nato telo zgubi obcutek za ravnotezje in nasplosno se telo cuti kot zelo tezko in neobvladljivo(ni kot pri drugih halucinogenih nevarnosti da bi kam plezal, ker enostavno ne zmores) in vse se zacne odvijat v glavi... nato pri vecini ljudeh se pojavijo "vizije", neko zaporedje slik, prizorov, filmckov, tako abstraktnih kot dejanskih prizorov(v mojih primerih so mi hodli prizori mojih misli, mogoce preteklosti)... vecina ljudi dozivlja te "vizije", ce se prepusti so spontane, se se ukvarja z mislimi pa se (jaz temu recem) zastopa v mislih... v tej fazi imas kristalen uvid v karkoli pomislis... no, nevem za druge, vem zase da karkoli sem pomislil sem istocasno imel razjasnjeno kar me je zanimalo in pri tem sem bil nepristranski, kot da nisem vpleten, ampak sem neko objektivno razmisljujoce bitje ki sodi lastna subjektivna dejanja... ni usmiljenja in ni opravicil... vsak izve kar je naredil in izve kar je prav... in v tej fazi je najbolj ucinkovito da se clovek posveti svoji odvisnosti, ker ta se mu najbolj utrne "pod kozo"... no, kar se tice tega ko "trip" preneha, marsikdo ne zeli horsa zato ker ga na nek nacin pece vest, ce pa ni dozivel "obzalovanja" med "tripom" je zelo mozno da bo se naprej si zelel eno lepo dozo v zilo... vendar zdaj govorim o zelji... kar se pa potrebe tice, ibogain vsebuje dolocene alkaloide, ki ne samo pokrijejo krizo, ampak dobesedno ocistijo telo na fizicno-kemicni bazi... telo najprej onesposobi, ga "razbije" in nato ga sestavi... v bistvu heroinska kriza nastopi zato ker v casu odvisnosti, telo pozabi samo proizvajat dolocene snovi temeljne za normalno zivljenje in v pomanjkanju heroina, telo trpi ker ne zna vec proizvajat... ibogainski "reset" pa spomne duso in telo vsega kar mora vedet, tako da ga spodbudi proizvajat vse kar naj bi moralo proizvajat - zato clovek ne dozivi prave krize po ibogainu... zdaj pa da nebi kdo mislu, da se pokas par let, vzames ibogain in cez dva dni pleses kot da imas 10 let... to je bolj kot nekaj takega da masino(telo) raztura na obrate in nato popolnoma ugasne(resetira) in defragmentira... lahko traja tudi par tednov da te ni lih volja skakat ali tect, vsekakor pa nimas nobene potrebe po heroinu ali nikotinu, alkoholu, kokainu in nasplosno dobi clovek tendenco po temu da bi zivel bolj zdravo in se bolj zdravo prehranjeval... in kar je glavno, nimas krize, torej bruhanja, driske, krcev, vrocine, samomorilskih misli itd... skratka ce je clovek odvisnik heroina, namesto da je 2 tedna obesen na krizu(suha kriza) ali vec let s kaplico ki pada na isto tocko na glavi(metadon), lahko vse resi s 24 urno autopsihoanalizo in nato en teden lenarjenja(pocivanja), poleg tega z manj agresivnimi posledicami na telesu in dusevnosti... (aja gor sem prebral o zenski ki je postala mongoloid po ibogainu... mongoloid se lahko samo rodis, drugace pa to da se ji je zmesalo zaradi ibogaina je malo prevec plehka izjava... vprasanje kaj je jemala tista punca in kako je zivela... pac una izjava je isto kot so govorili za enega fanta iz nasega mesta ki je umrl, da je umrl zaradi jointa, samo zato ker je na dan smrti skadil joint in so mu nasli thc v krvi, ni pa noben sel za tem da je imel litre alkohola, sledi opijatov in v koncni fazi zdravstvene tezave ze same po sebi... tako da, take izjave so utemeljene kot to da lahko recem da je zemlja ploscata zato ker jo kot mali clovek vidim taksno)... v glavnem dzezvick upam da sem dovolj podrobno opisal svoje videnje na to po tem ko sem na lastni kozi in v direktnem pogovoru z udelezenimi dozivel to sveto korenino... pa da nisem prevec pisal seveda